De oorlog in Oekraïne gaat nog steeds door. In een nieuwe poging om het land te verdedigen tegen de Russen, is er 54 miljoen dollar aan crypto uitgegeven voor militaire uitrusting, bepantsering, kleding, medicijnen en voertuigen. Dit vertelde een hoge minister op Twitter.

Hoe werd dit gespendeerd?

De door de oorlog geteisterde Oekraïense regering heeft 54 miljoen dollar uitgegeven, ingezameld via donaties in cryptocurrency’s. Al sinds het begin van de oorlog werden er meerdere donaties gedaan om niet gouvernementele organisaties (NGO’s) en andere verdedigers van Oekraïne bij te staan.

Het grootste gedeelte van de 54 miljoen dollar werd gespendeerd aan onbemande luchtvaartuigen – ook wel UAV’s genoemd. Hieraan werd 11,8 miljoen dollar uitgegeven. Daarnaast werd er 6,9 miljoen dollar uitgegeven aan gepantserde vesten en 5,7 miljoen dollar aan computerhardware en -software.

Deze aantallen werden bekend gemaakt door Mykhailo Fedorov, vicepremier van Oekraïne en minister van digitale transformatie van Oekraïne. Hij bericht al sinds het begin van de oorlog over crypto-donaties in deze oorlog.

“Met 54 miljoen dollar opgehaald door AidForUkraine, hebben we onze verdedigers voorzien van militaire uitrusting, harnaskleding, medicijnen en zelfs voertuigen. Dank aan de crypto gemeenschap voor de steun sinds het begin van de grootschalige invasie! Donatie per donatie naar de grote overwinning”, zo tweette Fedorov.

Crypto ook essentieel in de bearmarkt

Deze donaties blijken nog steeds essentieel in een door Rusland geteisterd land. Zelfs tijdens de bearmarkt, zo meldde Alex Bornyakov, de vice-minister van digitale transformatie. Hij vertelde afgelopen maand dat “crypto een essentieel instrument is geworden voor de Oekraïense defensie. De flexibiliteit en snelheid [van crypto] hebben letterlijk het leven van onze soldaten gered.”

Deze donaties werden mogelijk gemaakt door verschillende partijen – waaronder FTX en AidForUkraine – nadat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky crypto legaliseerde. Hierdoor kreeg het land miljoenen aan cryptodonaties voor militaire en humanitaire hulp in zijn oorlog tegen Rusland. Hierdoor werd crypto nog geen wettig betaalmiddel, maar het hierdoor werd het wel uit de illegaliteit gehaald.

The post Hier geeft Oekraïne 54 miljoen dollar aan crypto-donaties aan uit appeared first on BTC Direct | Nieuws.