Solana’s recente rally van 9% heeft beleggers opgewonden gemaakt na de lancering van een belangrijke update die bedoeld is om de netwerkcongestie aan te pakken. De ontwikkelaars van Solana hebben versie 1.17.31 uitgebracht, de eerste in een reeks upgrades om de problemen van de afgelopen maand te verhelpen.

Update om congestie te bestrijden

De recente toename van transactiefouten op het Solana-netwerk heeft geleid tot bezorgdheid onder gebruikers. Deze problemen worden toegeschreven aan de groeiende populariteit van het blockchain-netwerk en de intense activiteit, voornamelijk veroorzaakt door geautomatiseerde bots die arbitragemogelijkheden zoeken. De nieuwe update, die enkele verbeteringen bevat om de lopende netwerkcongestie te verlichten, is slechts een eerste stap in de richting van het oplossen van deze problemen.

Verbeteringen in de update

De update introduceert verschillende verbeteringen, waaronder een betere zichtbaarheid van staked versus non-staked packets, verfijnde behandeling van nodes met zeer lage inzet in streamer QOS, en verbeterde minimale streams per 100 ms voor staked nodes. Deze verbeteringen zijn ontworpen om de algehele prestaties van het netwerk te verbeteren en de gebruikerservaring te optimaliseren.

Prijsstijging van SOL

Na de aankondiging van de update steeg de prijs van Solana’s native token, SOL, met maar liefst 10% tijdens de vroege handelsuren. Dit is een opmerkelijke ommekeer voor de digitale asset die eerder onder druk stond. Met de verbeteringen in het vooruitzicht, kan Solana haar belofte als veelbelovende speler in de wereld van blockchain en cryptocurrencies mogelijk toch nog waar maken.

Wil je meer weten over Solana’s en wat de toekomst brengt voor dit opkomende blockchain-netwerk? Blijf op de hoogte door de BLOX app!

The post Het was stil, maar Solana is bezig met indrukwekkende ontwikkelingen appeared first on BLOX | Nieuws.