Door de jaren heen verlieten verschillende oud-bestuurders van traditionele financiële instellingen hun vertrouwde wereld om zich op crypto te storten. Ondanks het feit dat de Amerikaanse autoriteiten momenteel hard uithalen naar verschillende crypto-partijen, geven meerdere van deze zwaargewichten aan geen spijt te hebben van hun keuze om over te stappen. Meerdere voormalige topbankiers geven tegenover Cointelegraph aan dat zij bullish blijven over de toekomst van de industrie en enthousiast zijn over de mogelijkheden met betrekking tot innovatie binnen crypto.

Web3 is de toekomst

Als je het bijvoorbeeld aan Lisa Wade, de huidige CEO van DigitalX, vraagt is de nieuwe Web3-betaalrails die crypto aanlegt de toekomst van de financiële industrie. “Het wordt duidelijk dat de Web3-betaalrails de toekomst is. Het is moeilijk om intern te innoveren”, zo laat Wade weten aan Cointelegraph.

Dat is voor haar dan ook de reden geweest om e overstap te maken. “Mijn overstap naar de crypto-industrie maakt het mogelijk om iets geweldigs te bouwen […] wat bij een traditionele bank niet mogelijk was”, zo gaat zijn enthousiast verder.

Guy Dickingson, de CEO van BetaCarbon, maakte de overstap van HSBC Australia naar crypto, omdat de markt die hij nu bedient niet toegankelijk was in de traditionele sector. “Ik stapte over naar de Web3-space omdat de markt voor carbon credits en klimaat niet eenvoudig toegankelijk was en Web3 dat wel mogelijk maakte”, zo stelt hij.

Binnen de traditionele financiële industrie wordt niet altijd positief gereageerd op overstappers. Dit maakte de pseudonieme Malcolm ook mee. “Onthoud dat opgevers nooit winnen en dat winnaars nooit opgeven”, zo kreeg hij te horen van een collega nadat hij zijn besluit bekendmaakte in 2017.

Bankenindustrie is stervende

DIckinson zegt dat zijn motivatie om de traditionele financiële industrie te verlaten niet alleen geld was. Het ging hem uiteindelijk meer om het persoonlijke avontuur. “Het is niet lucratiever, maar het geeft wel een stuk meer voldoening”, aldus Dickinson. Verder zijn banen binnen de traditionele financiële industrie volgens hem niet zo zeker meer als in het verleden.

“De bankenindustrie sterft een langzame dood. Continue ontslagen en technologische innovaties maken dat veel banen op de tocht staan. Een hooggeplaatste bankier heeft in die zin altijd een target op zijn rug in het huidige landschap”, zo gaat hij verder.

Ook de komst van Central Bank Digital Currency’s (CBDCs) kan in theorie voor problemen zorgen bij traditionele banken. Door de komst van die digitale fiatvaluta kan het voor burgers immers mogelijk worden om geld direct bij de centrale bank aan te houden. Waarom zou je dan nog voor een traditionele bank kiezen?

The post ‘Het traditionele bankwezen is stervende’ appeared first on BLOX | Nieuws.