Bitcoin is de nieuwe week zonder al teveel spektakel begonnen en handelt momenteel op de koers van 27.300 dollar. Het lijkt erop dat de markt op dit moment even op adem komt van de eerste maanden van 2023, die vooral gekenmerkt werden door explosieve koersstijgingen. Op dit moment consolideert te boel, maar volgens de pseudonieme analist Moustache is het “slimme geld” alweer ingestapt.

Het slimme geld

In zijn laatste marktupdate deelt de populaire Moustache met zijn volgers dat de huidige bullrun van Bitcoin zich precies zo uitspeelt als de vorige runs. Volgens de analist komen we nu echter op een cruciaal punt in de cyclus aan. Het slimme geld zou de dip al gekocht hebben en momenteel wachten op de volgende sprong omhoog.

“Het slimme geld is klaar met het accumuleren van Bitcoin. Ik vertelde een paar weken geleden al dat de accumulatie voorbij is als de QQE boven een score van nul uitkomt”, zo deelt Moustache met zijn volgers. “Meteen daarna zagen we al een sterke bullrun.”

De afkorting QQE staat voor Qualitative Quantitative Estimation, drie hele dure woorden uit de financiële wereld die als het ware de kracht van een trend bepalen. In die zin lijkt deze indicator veel op de Relative Strength Index (RSI), wat een iets populairder middel is om dit soort analyses te maken.

Op dit moment is Moustache in ieder geval zeker niet bearish over de Bitcoin koers. De dalingen geven volgens hem een verkeerd beeld van de markt op dit moment. “We zijn niet hetzelfde. Het is tijd om de dip te kopen”, zo sluit hij zijn verhaal positief af.

De paniek slaat toe

Bij sommige mensen sloeg na de dalingen echter de paniek toe, zo blijkt uit de data van on-chain analysebedrijf Glassnode. Vooral jonge munten zijn richting de beurzen gestuurd om verliezen te realiseren. Dit betekent dat mensen die zijn ingestapt rond de koers van 30.000 dollar in paniek raakten en besloten om na de dalingen weer te verkopen.

Uit de data van Glassnode blijkt dat vooral verse Bitcoin weer teruggestuurd zijn richting de beurzen. Die transacties vonden over het algemeen plaats tegen lagere koersen dan waarvoor ze in eerste instantie van de beurzen verdwenen.

Dat wijst erop dat deze mensen hun verlies pakken (of realiseren) en in paniek uit de markt stappen. Een deel van de daling richting de huidige koers van 27.344 dollar lijkt dan ook uit paniek te bestaan.

Santiment komt in de bovenstaande tweet tot dezelfde conclusie. Op het moment van schrijven gaan er driemaal zoveel Bitcoin met een verlies richting de beurzen als in de periode hiervoor. Het sentiment slaat weer eventjes om, maar dat is een redelijk normale ontwikkeling. De koersen kunnen immers niet alleen maar blijven stijgen.

The post ‘Het slimme geld zit weer in Bitcoin’ appeared first on BLOX | Nieuws.