Bitcoin gaat de laatste weken op en neer, na een rode periode kan de koers weer groene cijfers schrijven. Voor diehard crypto-investeerders zoals jij en ik is dit gewoon. We kennen de klappen van de zweep en eten de risico’s als ontbijt op een zondagochtend.

Maar weet je wie normaal gesproken niet zo dol is op risico’s? Grote financiële instellingen. Zij hebben verantwoording af te leggen aan hun klanten en dat werkt het beste door te investeren in veilige assets. Denk aan grondstoffen of staatsobligaties.

Dit jaar hebben we echter een ommekeer gezien. Sinds de lancering van de Bitcoin ETF’s hebben pensioenfondsen, family offices en andere financiële spelers miljarden gestoken in BTC.

Heel even leek het of de risico-aversie de overhand kreeg, er vloeide namelijk steeds meer geld uit Bitcoin ETF’s. De laatste dagen laat echter zien dat de grote spelers nog lang niet klaar zijn met Bitcoin.

Grote geld gaat weer naar Bitcoin ETF’s

Op 8 juli werd er 295 miljoen dollar geregistreerd, wat voor het eerst in drie handelsweken een positieve netto-instroom over alle fondsen heen betekende. Op 9 juli zag BlackRock’s ETF, de iShares Bitcoin Trust, voor de tweede dag op rij de grootste instroom van alle fondsen, met 121 miljoen dollar.

Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund volgde met 91 miljoen dollar, een stijging van 30 miljoen dollar ten opzichte van de dag ervoor.

De ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) stond op de derde plaats met instromen van 43,3 miljoen dollar. Dit is een behoorlijke prestatie, aangezien dit fonds op 8 juli slechts 8,4 miljoen dollar aantrok.

Ondanks het positieve resultaat van maandag voor de Grayscale Bitcoin Trust, registreerde de ETF gisteren opnieuw een uitstroom van 37,5 miljoen dollar.

Wat is een ETF en wat heeft dit te maken met Bitcoin?

Een ETF, of Exchange Traded Fund, is een mandje van beleggingen dat net als een aandeel op een beurs wordt verhandeld. ETF’s kunnen worden samengesteld uit verschillende activa, zoals aandelen, obligaties of grondstoffen.

In het geval van Bitcoin ETF’s belegt de ETF in Bitcoin.

The post Het grote geld is terug, Bitcoin stijgt 3% en ETF’s laten mooie cijfers zien appeared first on BLOX | Nieuws.