Goedemorgen, BLOX al geopend en de koersen gecheckt? Als je naar 24u verschil gaat dan zie je dat Matic en Fantom bovenaan prijken met stijgingen van meer dan 17%. Gisteravond legden we al uit waarom Matic zo hard gestegen is, nu is het de beurt aan Fantom.

Koers Fantom stijgt 17%

De koers van Fantom is 0,29 euro en dat komt door een stijging van 17% de afgelopen 24 uur. Er zijn 2,5 miljard FTM-munten in omloop en er is een totale voorraad van 3,18 miljard. Dat betekent dat er 600 miljoen Fantom-tokens nog vrijgegeven kunnen worden voor het publiek.

Bron: Coingecko

Andre Cronje terug bij Fantom

De reden van deze stijging is het gerucht dat Andre Cronje weer een baan lijkt te hebben gevonden in crypto, en wel bij Fantom.

Op 6 maart van dit jaar maakten Andre Cronje (en Anton Nell) via Twitter bekend dat ze zo snel mogelijk willen stoppen met werken aan DeFi-projecten. Cronje is de bedenker van year.finance (YFI) en richtte de Fantom Foundation op.

Hoewel hij niet echt een rol van betekenis heeft gespeeld in het ecosysteem van Bitcoin, heeft hij zijn sporen vooral verdiend met zijn werk bij altcoin-projecten. Naast Fantom en yearn.finance is de software architect ook bekend van onder andere Keep3r Network, SushiSwap en Solidly.

Bouwen in DeFi zuigt

In maart maakte hij furore in de crypto-gemeenschap toen hij aankondigde dat hij de sector zou verlaten. Cronje had eerder zijn ongenoegen geuit over het werken in de industrie en schreef de toepasselijke titel “Building in DeFi Sucks”. Omdat zijn bijdrage zo belangrijk was geweest, zette dit veel projecten in de ijskast en liepen investeerders in potentie miljarden euro’s mis.

Ah sh*t, daar gaan we weer

De prijsstijging van Fantom komt door het gerucht dat Cronje terug is. Gisteren heeft Cronje namelijk zijn LinkedIn-profiel bijgewerkt en verklaard dat hij de vice-president van Memes bij de Fantom Foundation is. Naast technisch adviseur van het project was hij eerder dus ook voorzitter van de Fantom Foundation.

Geheel in stijl plaatste Cronje een meme op zijn geverifieerde Twitter-pagina die suggereerde dat hij inderdaad terug is. En daarnaast pluspunten voor het gebruik van een meme uit GTA San Andreas, een van de beste games ooit gemaakt.

Eigenlijk begonnen de geruchten vorige week al. Zijn account op Medium publiceerde een ​​lang artikel met een samenvatting van de huidige staat van de cryptomarkten.

5000 woorden geschreven door iemand anders

Het essay heeft meer dan 5000 woorden en draagt de titel “The Crypto Winter of 2022.” De auteur haalt uit naar alle gevallen cryptobedrijven van dit jaar. Daarnaast lijkt het ook een betoog te zijn voor meer regulering.

Hoewel lezers zouden verwachten dat een bericht van Andre Cronje’s account door Cronje zelf zou zijn geschreven, eindigt het artikel in plaats daarvan met de woorden ‘Door Megan Dyamond’.

Onder de naam staat een link naar de website van Dunsters, een advocatenkantoor uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Wie is Megan Dyamond dan precies en waarom kan deze persoon een post plaatsen via het account van Cronje?

Een van de managers bij Dunsters blijkt Henriette Cronje te zijn, vermoedelijk de zus van Andre en Megan Dyamond werkt voor het marketingteam van het advocatenkantoor.

Hoewel de opvattingen wellicht niet van Andre zelf zijn, begonnen toen de geruchten dat hij zich weer bezig wilde houden met crypto.

The post Het fantoom is terug, crypto FTM stijgt 17% na bevestiging geruchten appeared first on BLOX | Nieuws.