Het bedrijf Helius heeft in een Series A financieringsronde $9.5 miljoen opgehaald, waarbij Foundation Capital de leiding had. Andere investeerders zijn onder meer Reciprocal Ventures, Chapter One, Balaji Srinivasan, Anatoly Yakovenko en Kyle Samani.

Ontstaan tijdens de bear market

Tijdens de moeilijkste marktomstandigheden in 2022, hebben voormalige software-ingenieurs van Coinbase en Amazon Web Services, Mert Mumtaz, Liam Vovk en Nicolas Pennie, Helius opgericht. Ze wilden tools ontwikkelen waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties konden bouwen.

Focus op Solana

Mumtaz merkte op dat Solana, ondanks de uitdagende marktomstandigheden van 2022, aanzienlijk is gegroeid. Toch is er nog steeds een gebrek aan eenvoudige en bruikbare infrastructuur en applicaties voor ontwikkelaars. Helius wil deze uitdagingen aanpakken en de volledige potentie van Solana benutten.

Investering voor uitbreiding en verbetering

Met de recente financiering wil Helius haar technische team uitbreiden door low-level system- en backend-developers aan te nemen, en de technische infrastructuur te verbeteren. De focus ligt vooral op het vereenvoudigen van de ontwikkeling van goedkope, snelle en schaalbare applicaties.

Groeiend vertrouwen in Web3 technologie

De Series A financieringsronde van Helius weerspiegelt het groeiende vertrouwen in Web3 technologie. Helius heeft al platforms zoals Shopify, Discord en Helium ondersteund in het Solana-ecosysteem. Deze financiering komt op een moment van hernieuwd enthousiasme van durfkapitalisten in Web3 financiering, wat een positieve verandering in marktomstandigheden signaleert.

The post Helius haalt $9.5 miljoen op in series A ronde om apps op Solana te ontwikkelen appeared first on BLOX | Nieuws.