De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe stelt op Twitter dat er een heel goed vierde kwartaal van 2023 aankomt voor Bitcoin. Ondanks de recente koersdalingen en met name zijwaartse koersactie van de digitale munt, is Van de Poppe bullish over de komende maanden.

In een nieuwe video op YouTube vertelt de analist aan zijn 162.000 abonnees (!) dat Bitcoin op het punt staat om interessante accumulatie-kansen te bereiken.

Bitcoin kan opwaartse trend beginnen

“Uiteindelijk zit Bitcoin hier in een consolidatiezone, wat het heel waarschijnlijk maakt dat we de koersen van 25.600 tot 25.800 dollar gaan hertesten. Als dat gebeurt, dan is dat de zone waar ik weer wil inkopen; want dat zou de ultieme hertest zijn.

Als dat niet zal plaatsvinden, dan zou ik bij het overstijgen van de 26.500 dollar ook weer aan mijn posities toevoegen. Daarna kan de focus op 28.000 dollar om vervolgens richting de 30.000 dollar of hoger door te schieten in het vierde kwartaal van 2023″, aldus Van de Poppe.

Verder noemt hij de koersactie die we nu zien heel vergelijkbaar met die van het vorige pre-halving jaar van Bitcoin.

“Zolang we boven het 200-weeks exponentiële voortschrijdende gemiddelde blijven zitten we in een opwaartse trend”, aldus de analist.

Langzaam maar zeker

Het is volgens Van de Poppe een kwestie van “langzaam maar zeker” voor Bitcoin. Stap voor stap zien we dat de koers momentum pakt en dat we rustig aan richting de bovenkant bewegen. De bears raken uitgeput en de bulls krijgen er weer een beetje zin in.

Al moeten we daarbij vermelden dat de inflatie wereldwijd (met name in het Westen) nog iets te hoog is. Dat betekent dat centrale banken de rentes nog wat langer op dit verhoogde niveau houden om de inflatie te drukken.

Wat dat betreft kan het nog wel even duren voordat Bitcoin aan een nieuwe bullrun kan beginnen. Dat betekent niet dat opwaartse koersactie richting de Halving, die voor april 2024 op de planning staat, volledig onmogelijk is.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post ‘Heel goed Q4 voor Bitcoin aanstaande’ appeared first on BLOX | Nieuws.