Gisteravond leek het eindelijk zo ver: goedkeuring van een Bitcoin ETF op de Amerikaanse financiële markt. Helaas kunnen we je niet vertellen wat dit met de koers zal doen op de lange termijn, onze glazen bol komt van AliExpress en is eigenlijk van plastic. Maar we kunnen wel kijken of goed nieuws van de SEC al is ingeprijsd.

Bitcoin ETF lijkt ingeprijsd

Sinds 1 januari 2024 is de Bitcoin koers bijna 12% gestegen. De rest van de crypto’s in de top 20 laten allemaal rode cijfers zien. De focus van de markt ligt dus duidelijk op Bitcoin en deze prijsstijging lijkt er op te duiden dat een Bitcoin ETF al ingeprijsd is.

Ingeprijsd betekent in de financiële wereld dat bepaalde informatie al is verwerkt in de prijs van een actief, zoals een aandeel, obligatie, grondstof of in dit geval Bitcoin. Dit betekent dat de koers al rekening houdt met de verwachtingen van beleggers over de toekomst van het actief.

Goed voor het bedrijf

Een voorbeeld: als er een gerucht gaat dat een bedrijf een nieuw product gaat lanceren, kan dit leiden tot een stijging van de koers van het aandeel van het bedrijf. Dit komt doordat beleggers verwachten dat de lancering van het nieuwe product de winst van het bedrijf zal verhogen. De stijging van de koers is dus een manier waarop de markt de verwachtingen van beleggers over de toekomst van het bedrijf verwerkt.

Ingeprijsd kan zowel positieve als negatieve informatie betreffen. Als er bijvoorbeeld een gerucht gaat dat een bedrijf in de problemen zit, kan dit leiden tot een daling van de koers van het aandeel.

Geen glazen bol, wel theebladeren

Als we de theebladeren goed lezen, dan zegt de markt met de stijgende Bitcoin koers dat een mogelijke goedkeuring positief nieuws is voor Bitcoin, zowel op korte als lange termijn.

Let wel: dat iets ingeprijsd is, betekent niet dat de koers niet verder kan stijgen. Integendeel, er gaan geruchten dat de fondsen miljarden dollars klaar hebben staan om de komende dagen Bitcoin van te kopen.

The post Heeft markt Bitcoin ETF al ingeprijsd in koers? appeared first on BLOX | Nieuws.