Er zijn berichten opgedoken dat ‘s werelds rijkste man, Elon Musk, mogelijk in het geheim de ontwikkeling van Dogecoin (DOGE) financiert.

The Wall Street Journal deed deze onthulling op 31 augustus. Elon Musk zou in het geheim de ontwikkeling van Dogecoin voorzien van ruime financiële steun. De onthulling voegt een nieuwe laag toe aan zijn prominente relatie met de hond-gerelateerde cryptomunt.

Twee honden op één buik

DOGE begon in 2013 als een speelse internetmeme. De cryptomunt trok de aandacht toen Elon Musk in 2021 liet weten dat Tesla Dogecoin zou accepteren voor sommige van zijn merchandise. Later dat jaar meldden verschillende bronnen dat Musk adviseur zou worden voor de Dogecoin Foundation, waarmee zijn band met het project verder werd versterkt. In oktober 2021 nam Musk echter afstand en verklaarde geen connectie met de Dogecoin Foundation te hebben.

Toch blijven Musk’s banden met DOGE bestaan, ondanks zijn verschillende verklaringen. Musk kocht Twitter in april 2023 aan en veranderde direct (tijdelijk) het logo van de iconische blauwe vogel in een Shiba Inu, het symbool voor Dogecoin. Hiermee schemerden zijn plannen door om DOGE te integreren in zijn plannen voor Twitter.

Een ongelukkige timing

De onthullingen van de Wall Street Journal komen op een moeilijk moment voor de cryptomarkt. We hebben te maken met veel volatiliteit, significante rechtszaken en steeds meer opkomende regelgeving. De cryptogemeenschap lijkt zich voor te bereiden op een mogelijk turbulent september, waarbij de vraag rijst wat de implicaties zouden zijn van Musks geheime financieringen binnen het cryptolandschap.

Hoewel Musk zijn financiële betrokkenheid bij Dogecoin niet heeft bekendgemaakt, zijn zijn ambitieuze plannen voor de cryptocurrency duidelijk. Musk uitte eerder al een wens om Dogecoin boven Bitcoin uit te tillen, met als doel om deze een soort van wereldvaluta te maken.

The Dogefather blijft

Dogecoin behoorde in 2021 al tot de top 10 van de cryptomarkt, te midden van vele meme- en influencergedreven prijsstijgingen. Ondanks alle volatiliteit wist Dogecoin toch in de markt te blijven en kent de munt op het moment van schrijven een totale marktwaarde van zo’n 9 miljard dollar.

Wijst Musks betrokkenheid bij Dogecoin op mogelijke toekomstige ontwikkelingen van de munt? Wat in ieder geval vaststaat, is dat elke hint of bevestiging door de ‘Dogefather’ zelf de DOGE-prijs flink omhoog kan stuwen. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat we opnieuw een dergelijk moment meemaken.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Heeft Elon Musk Dogecoin stiekem gefinancierd? Dit rapport zegt van wel appeared first on BLOX | Nieuws.