Elon Musk’s ruimtevaartbedrijf, SpaceX, heeft hun Bitcoin verkocht, aldus de Amerikaanse krant Wall Street Journal. Het nieuws komt als een verrassing, aangezien Musk in 2021 publiekelijk had aangekondigd dat SpaceX een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin had verworven.

Volgens het artikel heeft SpaceX tussen 2021 en 2022 een totaal van 373 miljoen dollar aan Bitcoin op zijn balans gehad. Ze schrijven echter dat het bedrijf sindsdien deze crypto heeft verkocht.

Bitcoin geschaard onder 10 miljard aan investeringen

De kracht kreeg een uniek kijkje in de financiële documenten van SpaceX en onthulden totale uitgaven van ongeveer 10 miljard in 2021 en 2022. Deze uitgaven omvatten niet alleen de kosten voor eigendommen, apparatuur en onderzoek en ontwikkeling, maar ook de initiële aanschaf van Bitcoin.

Elon Musk, CEO van SpaceX, maakte in 2021 openbaar dat zijn bedrijf Bitcoin had verworven. Deze aankondiging volgde op een soortgelijke onthulling van Tesla, het autobedrijf van Musk.

Dit zag de cryptowereld als steun voor Bitcoin en vlak daarna steeg de koers naar een nieuwe all time high.

Tesla verkocht 75% van hun Bitcoin

Het winstrapport van Tesla voor het tweede kwartaal van 2023 liet zien dat het bedrijf bijna al zijn Bitcoin-bezit had verkocht, met uitzondering van 184 miljoen USD. Tesla meldde dat het in het tweede kwartaal van 2022 meer dan 30.000 BTC had geliquideerd voor 936 miljoen dollar. Dit is ongeveer 75% van wat ze oorspronkelijk aan Bitcoin hadden gekocht.

De exacte timing van de Bitcoin-verkoop van SpaceX blijft onduidelijk. De cryptomarkt beleefde in 2022 een aanzienlijke crash, te midden van de ineenstorting van prominente bedrijven zoals Terraform Labs. Hoewel sommige technologiebedrijven en financiële instellingen hun Bitcoin en andere cryptocurrency’s nog steeds vasthouden, lijken Musk’s bedrijven nu een andere koers te varen.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Heeft Elon Musk al zijn Bitcoin verkocht? Of alleen van SpaceX? appeared first on BLOX | Nieuws.