Waar kun je meer geld op verdienen: een 2-jarige staatsobligatie van de Taiwanese overheid of een weddenschap op Polymarket over de potentiële invasie van Taiwan door China?

Rendementen op Taiwanese staatsobligaties. Bron: investing.com

Het antwoord is nummer twee. Je kunt bij het decentrale betting-platform Polymarkt namelijk 7,5% rendement verdienen als China in 2024 geen oorlog tegen Taiwan begint. Een tweejarige staatsobligatie van de Taiwanese centrale bank betaalt slechts 1,26% per jaar.

Waarom is dit relevant?

Staatsobligaties zijn historisch gezien een soort “weddenschap” geweest op de toekomstige vooruitzichten van een land. Als er sprake is van politieke onstabiliteit, economische ellende en de mogelijkheid van een oorlog, dan willen investeerders over het algemeen een hogere compensatie voor hun kapitaal.

De rente op staatsobligaties van Nederland ligt om die reden ook lager dan de rente op staatsobligaties van Italië. Waarom is dat zo? Omdat men over het algemeen minder vertrouwen heeft in de financiële gezondheid van de Italiaanse overheid dan die van de Nederlandse overheid.

In het geval van El Salvador was dat jarenlang hetzelfde. Zij moesten veel hogere rentes betalen dan landen als Amerika en Nederland. Nu begint dat langzaam om te draaien, omdat de keuze van El Salvador voor Bitcoin zich voorzichtig lijkt uit te betalen.

Al moeten we natuurlijk niet te vroeg juichen, want de bullmarkt verloopt op dit moment nog wat stroperig voor Bitcoin.

Het gaat steeds vaker over oorlog

Jammer genoeg zien we steeds vaker berichten over oorlog voorbijkomen. Niet alleen als het gaat over Taiwan, maar ook Israël/Iran en natuurlijk het conflict tussen Oekraïne en Rusland spelen een rol.

De geopolitieke spanningen in de wereld nemen toe en dat zou in theorie bullish kunnen zijn voor de Bitcoin koers. Opvallend genoeg reageert de Bitcoin koers tot nu toe iedere keer met dalingen op nieuws over oorlogen.

Ook dit weekend klapte de Bitcoin koers omlaag op het moment dat Iran besloot om een drone-aanval op Israël uit te voeren. Op hetzelfde moment schoot de door goud gedekte token van Paxos juist omhoog.

Is dat een signaal van de markt dat zij goud nog altijd als de primaire veilige haven beschouwen en dat Bitcoin zich nog moet bewijzen?

The post Heeft crypto een rol bij deze mogelijke invasie van China? appeared first on BLOX | Nieuws.