Sinds juni is het mogelijk om USDT, ofwel Tether, te verhandelen in BLOX. Wat is het idee hierachter en waarom zou je investeren in een munt die altijd 1 dollar waard is?

Speculeren op de dollar

USDT, een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, biedt een aantrekkelijke optie voor investeerders die willen speculeren op een sterkere dollar of een zwakkere euro. Door euro’s om te zetten in USDT via BLOX, kunnen gebruikers profiteren van mogelijke valutabewegingen en zo winst/verlies maken.

Het speculeren op valutabewegingen is een risicovolle strategie. Wanneer de waarde van de Amerikaanse dollar stijgt ten opzichte van de euro, kunnen investeerders die USDT bezitten winst maken door hun USDT terug te wisselen naar euro’s. Dit biedt een kans om te profiteren van een mogelijke verzwakking van de euro.

Hierboven de koers van de dollar, waarbij de waarde uitgedrukt wordt in euro’s. Als we kijken naar de koers van de afgelopen 13 jaar dan zien we op de lange termijn dat de euro zwakker wordt, met als hoogtepunt vorig jaar, toen 1 dollar 1 euro waard was.

Snel euro’s omzetten in dollars

De mogelijkheid om USDT van Tether te kopen stelt investeerders in staat om gemakkelijk en snel euro’s om te zetten naar iets met een dollarwaarde en vice versa, zonder afhankelijk te zijn van buitenlandse beurzen.

Hoewel het belangrijk is op te merken dat valutaspeculatie risico’s met zich meebrengt, biedt USDT op BLOX een toegankelijke en gecontroleerde omgeving voor BLOX die geïnteresseerd zijn in het betreden van deze markt. Het stelt hen in staat om hun portefeuille te diversifiëren en blootstelling te hebben aan zowel cryptocurrency’s als traditionele valuta, zij het in de vorm van een crypto.

Veiligheid als crypto en euro dalen

Het speculeren op valutabewegingen kan ook dienen als een waardevolle strategie voor het afdekken van risico’s. Als de cryptokoersen weer eens volatiel reageren op een besluit van de Amerikaanse bank om de rente te verhogen, dan kan je je BLOX-tegoed parkeren in USDT. Als dan de dollar ook nog eens sterker wordt ten opzichte van de euro, dan ben je helemaal spekkoper.

The post Heb je liever dollars dan euro’s? Dat kan op deze simpele manier appeared first on BLOX | Nieuws.