De handelsvolumes voor Bitcoin bij de grote beurzen staan op het laagste niveau sinds 2018. Het lijkt erop dat de macro-economische onzekerheid als gevolg van de renteverhogingen van centrale banken de markt langzaam tot stilstand brengt. Investeerders weten op dit moment simpelweg niet wat ze voor de komende periode kunnen verwachten.

Bitcoin beweegt zijwaarts

Dat de handelsvolumes voor Bitcoin dalen zien we overigens ook terug in de prijsactie. Al maanden beweegt de Bitcoin koers zich voornamelijk zijwaarts en pingpongen we heen en weer tussen de 25.000 en 31.000 dollar; waarbij we nu al lange tijd op de koers van 26.000 dollar handelen.

Volgens data van CryptoQuant kent de markt op dit moment nog maar 8.000 tot 15.000 transacties per dag. Dat staat in schril constrast met de 600.000 stuks die we eerder dit jaar in maart zagen.

Caue Oliveira van CryptoQuant denkt dat de voornaamste reden voor de stagnatie van het aantal transacties ligt bij de macro-economische situatie van dit moment.

“De acties van de Amerikaanse centrale bank zorgen voor een constant gevoel van onzekerheid, waardoor investeerders wachten op een recessie”, aldus Oliveira.

Investeerders houden vol

Ondanks het dalende volume op de spotmarkt, is het vertrouwen in Bitcoin op dit moment nog altijd groot volgens Oliveira. Dat zou zich uiten in het gedrag van HODLers, die ervoor kiezen om hun Bitcoin voor de lange termijn vast te houden.

“In plaats van het zoeken naar snelle winst via korte-termijn handel, zien meer en meer mensen Bitcoin en andere munten als een investering voor de lange termijn”, zo concludeert Oliveira.

Het lijkt op dit moment vooral een kwestie van wachten op het jaar 2024. Voor april volgend jaar staat immers de volgende Bitcoin Halving op het programma. Dat is het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert (en daarmee de inflatie van Bitcoin).

Verder krijgen we mogelijk de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF van BlackRock, wat ook heel bullish zou zijn.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Handelsvolumes Bitcoin op laagste niveau sinds 2018 appeared first on BLOX | Nieuws.