De cryptomarkt kreeg dit jaar een enorme boost. De koersen van bitcoin en andere crypto’s stegen flink. Dat was ook te merken aan het handelsvolume. Er werden handelsvolumes genoteerd bij cryptobeurzen die we niet meer hebben gezien sinds 2021. Maart was de piek tot nu toe in 2024.

Het volume zagen we meer dan verdubbelen in vergelijking met februari. Dit volume bereikte bijna $2,5 biljoen, een mijlpaal die sinds november 2021 niet meer is voorgekomen. Deze stijging markeert een aanzienlijk herstel sinds de dip in september 2023, toen het handelsvolume was gedaald tot ongeveer $324 miljard. Dat meldt The Block.

Na een geleidelijke toename, waarbij het volume in december en januari net iets boven de $1 biljoen uitkwam en in februari $1,2 biljoen bereikte, schoot het volume in maart omhoog naar $2,48 biljoen. Hoewel dit een aanzienlijke toename is, blijft het nog steeds 40% lager dan het recordvolume van $4,2 biljoen dat in mei 2021 werd genoteerd.

Volume van cryptobeurzen in dollars in de afgelopen 12 maanden, volgens The Block Crypto

Deze stijging viel samen met een piek in het dagelijkse spotvolume begin maart, waarbij het zeven-daagse gemiddelde een hoogtepunt van $100 miljard bereikte op 10 maart. Dit gebeurde op het moment dat bitcoin zijn vorige cycluspiek van ongeveer $69.000 doorbrak en de onlangs gelanceerde spot Bitcoin ETF’s een record dagelijks handelsvolume van $9,9 miljard en een netto dagelijkse instroom van $1,05 miljard bereikten.

Binance Leidt de Markt in Spotvolume

Binance bleek de grootste speler te zijn op het gebied van maandelijks spotvolume, met in maart alleen al een handelsvolume van $1,1 biljoen, wat neerkomt op een marktaandeel van 45,5%. Upbit en Bybit volgden als tweede en derde, met respectievelijk $221 miljard (8,9%) en $187 miljard (7,5%) aan handelsvolume. OKX en Coinbase maakten de top vijf compleet.

Speculatie op bitcoin futures

Het handelsvolume van bitcoin futures op beurzen bereikte eveneens bijna $2,5 biljoen in maart, een stijging van 86% ten opzichte van $1,3 biljoen in februari. Dit volume is het op een na hoogste in de geschiedenis, alleen overtroffen door de $2,8 biljoen die in mei 2021 werd geregistreerd. Binance leidde wederom de markt met $983 miljard, of 40% van het totale volume in maart.


The post Handelsvolume Cryptobeurzen in Maart Verdubbeld tot Bijna $2,5 Biljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.