Wall Street legende Peter Brandt ziet een extreem bullish signaal voor Bitcoin, dat meestal voorafgaat aan enorme stijgingen voor de digitale munt.

Brandt werd een legende binnen de Bitcoin-gemeenschap, nadat hij de ineenstorting van de koers in 2017 wist te voorspellen. Volgens de analist is het een kwestie van tijd voordat Bitcoin doorschiet naar het niveau van 80.000 dollar.

Bitcoin omhoog naar $80.000?

Bitcoin dreigt momenteel een korte-termijn diagonale weerstand te doorbreken en dat stemt Peter Brandt bullish over de komende periode. Na die stijging verwacht hij echter een significante correctie, omdat dat een patroon is dat we vaker zien tijdens bullmarkten van Bitcoin.

“Ditzelfde basispatroon zagen we vaker tijdens vorige bullmarkten van Bitcoin”, aldus Brandt.

De bovenstaande grafiek toont het patroon dat Peter Brandt momenteel ziet voor de Bitcoin koers. Als hij gelijk krijgt, dan dumpt Bitcoin na het bereiken van die grens van 80.000 dollar weer naar het niveau van 58.000 dollar.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 69.449 dollar, wat een daling van 1,69 procent oplevert voor de afgelopen 24 uur.

Het seizoen van de altcoins

De analist deelt verder ook zijn visie op een mogelijk “altseason” voor de markt. Dat zijn momenten waarop altcoins de spotlights overnemen van Bitcoin en gigantische stijgingen laten zien.

Volgens Brandt is er een kans dat er geen altseason komt, omdat Bitcoin op dit moment zo sterk is.

De dominantie van Bitcoin stijgt en dat geeft aan dat de grootste munt van de markt momenteel de baas is op de markt. “Wat als er helemaal geen altseason komt?”, zo vraagt Brandt zich af.

De bovenstaande grafiek van de analist toont de dominantie van Bitcoin, die vanaf de bodem van 2022 weer behoorlijk is toegenomen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Spot Bitcoin ETFs, die ogenschijnlijk de definitieve doorbraak van Bitcoin op het financiële wereldtoneel markeren.

Op basis van zijn grafiek lijkt Brandt te suggereren dat de dominantie van Bitcoin nog kan oplopen tot 66,32 procent van de totale cryptomarkt. Momenteel gaat het om een dominantie van 54,24 procent voor Bitcoin.

The post Handelslegende ziet extreem bullish patroon voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.