De wereld van cryptocurrency blijft intrigeren. Met de volgende Bitcoin-halving in zicht, en een opvallende trend rondom langdurige Bitcoin-holders, wordt er in beleggerskringen druk gespeculeerd over de toekomst van deze grootste digitale munteenheid. Duiken we in de recente gegevens, dan zien we enkele opmerkelijke trends opdoemen.

Halving van Bitcoin nadert snel

Het is alweer bijna zover. Sinds de vorige halving in mei 2020 is al 85% van de tijd verstreken. De volgende grote gebeurtenis, waarbij de beloning voor het mijnen van nieuwe Bitcoins door de helft gaat, staat gepland voor medio april 2024.

Langdurige houders houden vast

Wat opvalt is dat 76% van de Bitcoin-voorraad in handen is van zogenoemde langdurige houders (LTHs). Dit percentage nadert zelfs het recordaantal van 2015. Uit het verleden bleek al dat wanneer veel Bitcoins in handen zijn van deze LTHs, we ons mogelijk dichtbij een macrodieptepunt bevinden. Na zo’n punt begint vaak een nieuwe cyclus.

Historische bewegingen en voorspellingen

Als we de bewegingen van langdurige houders in het verleden bekijken, zien we een duidelijk patroon. Tijdens marktdieptepunten blijven ze hun Bitcoins vasthouden, overtuigd van een toekomstig herstel van de markt. Dit contrasteert met de periodes waarin de Bitcoin-prijs sterk stijgt. Dan zijn het juist deze houders die geneigd zijn te verkopen om winst te nemen.

Crypto-expert @therationalroot publiceerde onlangs een grafiek waarin dit patroon duidelijk zichtbaar is. De huidige 76% van de Bitcoins in handen van LTHs benadert het record uit 2015. Daarnaast lijkt het erop dat elke piek in het aandeel van LTHs enkele maanden vóór een halving optreedt.

Wat de toekomst mogelijk brengt

Als de geschiedenis zichzelf herhaalt, en daar lijkt het gezien de trends wel op, dan kunnen we na de halving in april 2024 een zijwaartse markttrend verwachten. Pas in het laatste kwartaal van 2024 of in 2025 zou de echte invloed van de halving op de prijs van Bitcoin zichtbaar kunnen worden. Het begin van een nieuwe bullmarkt in cryptocurrency zou dan ingeluid kunnen worden wanneer deze langdurige houders besluiten te verkopen na de halving.

Conclusie

Voor beleggers en geïnteresseerden in cryptocurrency blijft het altijd koffiedik kijken, maar de patronen uit het verleden en de huidige trends geven een intrigerend beeld van wat de toekomst zou kunnen brengen. De sleutel lijkt, zoals zo vaak, in handen te liggen van degenen die voor de lange termijn in Bitcoin geloven.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Halving al voor 85% voltooid, aantal long-term Bitcoin holders nadert hoogtepunt appeared first on BLOX | Nieuws.