De afgelopen dagen is er voor 540 miljoen dollar aan Bitcoin van beurzen gehaald. Dat is de hoogste uitstroom in acht maanden. Wat willen beleggers hiermee zeggen? En is dit een goed, of juist een slecht teken?

(spoiler voor de rest van het artikel: het is een voorbode voor )

540 miljard dollar aan Bitcoin

Volgens data van IntoTheBlock, een online platform om de blockchain te analyseren, is er in de afgelopen week maar liefst 540 miljoen dollar aan Bitcoin van de beurzen gehaald. Dit wordt ook wel de netto-uitstroom genoemd, de inkomende Bitcoins zijn hier al vanaf gehaald.

In acht maanden, is de uitstroom nog nooit zo hoog als nu. Dit betekent dus dat het sentiment van beleggers aan het veranderen is.

Van beurs naar wallet

Want wat gebeurt er nu eigenlijk? Grote en kleine beleggers halen hun Bitcoin van beurzen af, en bewaren dit in hun eigen wallet. De enige reden om Bitcoin op een beurs te zetten, is als je de intentie hebt om te verkopen, en dat hebben deze beleggers juist niet.

Liever bewaren ze hun Bitcoins in eigen beheer, in afwachting van mogelijke stijgingen.

Het positieve sentiment wordt verder versterkt door de timing van deze uitstroom. Sinds de lancering van spot Bitcoin ETF’s in januari laat de wisselkoersmetriek van IntoTheBlock een gestage toename zien van de netto-uitstroom. De recorduitstroom van deze week suggereert dat beleggers steeds meer vertrouwen hebben in de lange termijn potentie van Bitcoin.

Minder aanbod, hogere prijs?

De verminderde beschikbaarheid van Bitcoin op beurzen kan ook een rol spelen bij het opdrijven van de prijs. Met minder BTC beschikbaar voor aankoop, zijn potentiële kopers mogelijk bereid meer te betalen, wat de Bitcoin koers omhoog kan duwen.

Kortom, beleggers halen op dit moment Bitcoin in recordtempo weg van gecentraliseerde beurzen, wat aangeeft dat ze zich voorbereiden op een mogelijke prijsstijging. Dit optimisme wordt versterkt door de gestage toename van de uitstroom sinds de introductie van spot Bitcoin ETF’s in januari.

The post Half miljard dollar aan Bitcoin van beurzen gehaald, voorteken van een stijging? appeared first on BLOX | Nieuws.