Solana is vandaag met meer dan 13% gestegen. Dat is geen uitzondering, maar eerder de regel. Deze crypto laat zich al een tijdje van zijn beste kant zien. Een jaar geleden schreven we (lees: ik) nog een artikel waarin we onze vraagtekens plaatsten bij het voortbestaan van Solana.

Had ik maar Solana gekocht in plaats van dat artikel te schrijven…

Solana stijgt 600%

Hieronder de koersgrafiek van Solana. Een jaar geleden werd SOL verhandeld voor ongeveer 10 tot 11 euro. En nu? Inmiddels is de waarde gestegen naar 77,29 euro. Dat is een waardestijging van meer dan 600%.

Maar waarom was de koers zo laag een jaar geleden? De hele cryptomarkt had toen te maken met een winterdepressie, maar Solana had door een verkeerde partner ook nog een extra klap te verwerken.

Sam Bankman-Fried (SBF), de oprichter van cryptobeurs FTX, was lange tijd verbonden met Solana. Via zijn cryptofonds Alameda Research had SBF flink in het project geïnvesteerd. Sterker nog, hij beloofde ook ooit om de volledige voorraad SOL van een belegger te kopen toen deze nog slechts 3 dollar per munt kostte.

SBF was toen een van de machtigste mannen van de crypto scene, dus dat leek heel bullish. Een paar maanden later viel zijn bedrijf om en moet hij rotten in de gevangenis.

Iedereen wilde toen van alle coins af die ook maar iets met SBF te maken had. Uiteraard viel FTT, de coin van zijn FTX, als een baksteen naar beneden. Maar op de tweede plek kwam Solana. Zo’n beetje elke investeerder wilde er vanaf.

De coin werd massaal verkocht, en daarnaast probeerde men de Solana die gestaked was los te weken, om deze ook op de markt te dumpen. Het resultaat is dus dat de koers hard is gedaald.

Er was ooit een investeerder die zei ‘buy when there is blood on the streets.’ Koop als de markt bloedt. Bedankt Baron Rohtschild, de volgende keer luisteren we echt (deze keer echt, echt).

The post Had ik een jaar geleden maar Solana gekocht…. appeared first on BLOX | Nieuws.