Voor het NFT-handelsplatform NFT Trader eindigt 2023 met een zure noot. Op zaterdag 16 december is het platform slachtoffer geworden van een grootschalige hack, waarbij hackers miljoenen dollars aan NFT’s hebben gestolen. Het gaat hier dus niet om een kleine diefstal, maar om een van de grootste rooftocht in de wereld van digitale kunst.  

Meer dan 3 miljoen dollar aan NFT’s gestolen

Onder de buit bevinden zich ten minste 13 tokens van de Mutant Ape Yacht Club en 37 van de Bored Ape collectie, plus nog wat NFT’s van VeeFriends en World of Women. De totale waarde van deze digitale kunstwerken wordt geschat op bijna 3 miljoen dollar. Dat is niet niks, helemaal wanneer we het in perspectief plaatsen: op dit moment bevindt de NFT-markt zich in een bearish periode waar de prijzen fors lager dan voorheen zijn. De collecties waarvan NFT’s zijn gestolen behoren tot de top van de NFT-wereld en zijn erg gewild. 

Reactie van NFT Trader op de hack 

NFT Trader heeft het incident bevestigd op hun social mediakanaal X. Ze wezen erop dat de hackers hun pijlen hadden gericht op oude smart contracts. Het platform heeft zijn gebruikers dringend verzocht om delegaties op revoke.cash naar twee specifieke adressen in te trekken, om verdere schade te voorkomen. Het gaat hier om de volgende twee adressen: 

  • xc310e760778ecbca4c65b6c559874757a4c4ece0 
  • 0x13d8faF4A690f5AE52E2D2C52938d1167057B9af 

Zoals vaak gebeurt na zo’n grote hack, volgden er allerlei geruchten en misinformatie op social media. Het blijft onduidelijk hoeveel hackers er precies bij betrokken waren. Een van de aanvallers schreef in een publiek bericht dat ze slechts ‘restafval’ kwamen oprapen, wat wijst op een mogelijk grotere samenzwering. 

Onverwachte teruggave door een van de hackers 

In een bizarre wending gaf een van de hackers toe beperkte technische vaardigheden te hebben. Ze stelden voor dat slachtoffers een ‘bounty’ van 10% in Ether (ETH) betalen in ruil voor hun gestolen NFT’s. Alsof dat nog niet gek genoeg was, heeft een van de slachtoffers gemeld dat de aanvaller een zeldzame NFT en 31 ETH (ongeveer $70.680 waard) had teruggegeven. 

In de nasleep van deze hack blijft de vraag: hoe heeft dit kunnen gebeuren? En hoe kunnen platforms zoals NFT Trader zich beter wapenen tegen dit soort cyberaanvallen? Dit incident toont het belang van een goede beveiliging opnieuw aan. Het is niet alleen belangrijk om digitale valuta’s beveiligd op te slaan, maar ook om goed na te denken over welke platforms we gebruiken. 

The post Hackers stelen voor meer dan 3 miljoen dollar aan NFT’s op NFT Trader  appeared first on BLOX | Nieuws.