Radiant Capital is onlangs getroffen door een hack. Binnen een tijdsbestek van slechts zes seconden werden 1.900 Ethereum-tokens, met een waarde van ongeveer $4,5 miljoen, gestolen. Deze diefstal gebeurde direct na de activering van een nieuwe markt op het platform, wat de kwetsbaarheden van dergelijke financiële platformen blootlegt.

De oorzaak van de Radiant Capital-hack

PeckShield Inc., een bedrijf dat is gespecialiseerd in beveiliging voor blockchains, heeft de oorzaak van deze hack geanalyseerd. De kwetsbaarheid, die zich voordeed tijdens de activering van een nieuwe markt, is vergelijkbaar met bekende problemen in platforms zoals Compound en Aave.

Dit probleem, gerelateerd aan afrondingskwesties in hun huidige codebase, creëert een venster waarin hackers kunnen toeslaan.

PeckShield benadrukt dat deze kwetsbaarheid al enige tijd bekend is binnen de blockchain-gemeenschap, wat vragen oproept over waarom Radiant Capital de kwetsbaarheid niet eerder heeft opgelost.

Reactie van Radiant Capital

Radiant Capital reageerde op X op de hack met een officiële verklaring, waarin ze de details van het incident bevestigden. In reactie op de beveiligingsbreuk hebben ze de Arbitrum-markten voorlopig gesloten en zijn de leen- en leenmarkten op dit platform tijdelijk stopgezet. Deze maatregelen tonen aan dat Radiant Capital de veiligheid van hun gebruikers serieus neemt.

In hun verklaring gaven ze ook aan dat er geen directe risico’s zijn voor bestaande fondsen. Het bedrijf werkt nauw samen met beveiligingsexperts en de bredere Web 3-gemeenschap om de situatie grondig te onderzoeken en passende maatregelen te treffen om herhaling te voorkomen.

Orbit Chain ook getroffen door hack

Radiant Capital is niet het enige bedrijf dat de laatste tijd werd getroffen door een aanval. Net voor de jaarwisseling vond er ook een aanval op Orbit Chain plaats, waar hackers een kwetsbaarheid in de Orbit Chain’s Orbit Bridge-service gebruikten om meer dan $82 miljoen te stelen.

Orbit Chain reageerde snel op dit incident door alle bridge-contracten op te schorten en onderhandelingen op de blockchain met de hackers aan te gaan. De situatie wordt momenteel onderzocht om de gestolen activa op te sporen en toekomstige hacks te voorkomen.

The post Hackers stelen meer dan 4,5 miljoen dollar aan Ethereum-tokens op Radiant Capital appeared first on BLOX | Nieuws.