Vanochtend werd een bericht gedeeld in de Telegramgroep van FTX: ‘FTX is gehackt. Alle fondsen lijken weg te zijn.’

Geruchten van hack

Onderstaand bericht komt oorspronkelijk van Telegram.

Bovendien zijn de mobiele app en website van FTX gecompromitteerd en kunnen ze malware en Trojaanse virussen downloaden naar de apparaten van mensen.

‘FTX-apps zijn malware. Verwijder ze’, zei FTX op zijn Telegram-account. ‘Ga niet naar de FTX-site, deze kan Trojaanse paarden downloaden.;

Onduidelijke transacties

Het officiële Twitteraccount van FTX spreekt dit deels tegen. Ze deelden een boodschap van Ryne Miller, juridisch adviseur van FTX US. Hij zegt dat de balansen van FTX op dit moment te maken hebben met abnormale transacties, maar noemt dit geen hack.

Analisten zagen al vreemde dingen gebeuren op de blockchain. Er werden miljoenen aan crypto verzonden van FTX-accounts naar een enkel wallet-adres.

Het walletadres in kwestie ontving geld van verschillende internationale en in de VS gevestigde wallets gekoppeld aan FTX. In slechts twee uur zijn bijna 85 duizend ethers verzonden en op het moment van schrijven lijkt het adres nog steeds crypto te ontvangen. Dat kan je in zien via deze blockexplorer.

Kwade bedoelingen medewerkers?

Deze transacties roepen veel vragen op over de bedoelingen van het bedrijf. In eerste instantie werd uitgegaan van kwade bedoelingen van medewerkers van FTX, of van oud-directeur Sam Bankman-Fried. Ook werd gespeculeerd dat dit zou horen tot het faillissementsproces.

De crypto die afkomstig zijn van FTX-wallets, werden later verplaatst naar andere wallets. Blockexplorer Etherscan heeft deze bestempeld als FTX. Een daaropvolgend onderzoek bevestigde ook dat 8.000 ETH het afgelopen uur van Solana naar een van de nieuwe adressen is verzonden via bruggen.

Doordat de coins van FTX naar FTX verzonden worden, lijkt een hack onwaarschijnlijk. Hackers verzenden gestolen coins liever naar hun eigen wallet.

Maar we kunnen ook nog niet 100% uitsluiten of FTX te maken heeft met een hack.

We houden je op de hoogte.

The post Hack bij cryptobeurs FTX? Abnormale transacties waargenomen appeared first on BLOX | Nieuws.