Een waarschuwing voor iedereen die gebruik maakt van crypto-wallet Atomic Wallet: er lijkt een hack te zijn. Gebruikers laten weten dat in sommige gevallen al hun crypto verdwenen is. Atomic Wallet is beschikbaar op Android, iPhone en desktop, dus scroll voor de zekerheid door je lijst van programma’s.

Crypto in eigen beheer

Atomic is een zogenaamde non-custodial gedecentraliseerde wallet. Dit betekent dat gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor het opslaan van hun crypto. Ze beheren hun eigen private keys. In theorie zouden hackers dus niet bij hun coins moeten kunnen komen, tenzij ze de private keys kunnen achterhalen.

Alle crypto gestolen uit Atomic Wallet

‘We hebben meldingen ontvangen van gecompromitteerde wallets. We doen er alles aan om de situatie te onderzoeken en te analyseren. Zodra we meer informatie hebben, zullen we die dienovereenkomstig delen,’ zei het team van Atomic gisteren.

Een aantal gebruikers heeft gereageerd op het bericht over verliezen en zeggen al het geld uit hun digitale wallet is verdwenen. Op het moment van schrijven is het onduidelijk hoe de aanval is uitgevoerd. Atomic beweert meer dan 5 miljoen gebruikers te hebben.

Twitter-gebruikers zeggen dat er in het verleden geld op de Atomic Wallet-app is gestolen. Een reactie op bovenstaande bericht van Atomic:

‘Dit gebeurde zes maanden geleden met mijn BTC met Atomic. Ze antwoordden eenvoudig terug om je pw, seed-zin, bla bla te beschermen … Ik zei dat het NIET eens mogelijk was! Het enige wat ik doe is U gebruiken om coins te wisselen en vervolgens crypto eruit te halen. Mijn reactie erop, dan gebruik ik U niet MEER! Nu had ik gelijk!’

Stap over op BLOX

Heb je crypto staan bij Atomic Wallet, of een exchange zoals het gestopte Litebit en ben je op zoek naar een veilig alternatief? Overweeg dan je coins over te maken naar BLOX. Speciaal voor jou hebben wij de gratis BLOX-overstapservice gelanceerd.


Stap gratis over op BLOX ➜

Eenvoud en veiligheid

BLOX is een Nederlandse app en is gebouwd om crypto zo eenvoudig mogelijk te maken. Onze moeders moeten BLOX ook kunnen gebruiken.

Wij vinden dat jij Bitcoin moet kunnen bezitten, zonder dat je je hoeft te verdiepen in beveiliging, of te vervelen met grafieken. Je koopt crypto en je hebt het. Klaar.

Mooie woorden, maar hoe wordt de veiligheid dan gegarandeerd? Simpel, alleen jouw bankrekening is gekoppeld aan jouw BLOX-account. Dit betekent dat er alleen geld naar dat specifieke bankrekening gestuurd kan worden vanaf BLOX.

Zelfs als een hacker je inloggegevens heeft, kan er niets gebeuren, behalve geld naar jouw bankrekening sturen.

Hoe werkt dit? In BLOX heb je een kluis, en hier kan je je Bitcoin, altcoins en euro’s op storten. Als je wil kan je crypto kopen en verkopen binnen de beveiligde omgeving van BLOX. 

Om de veiligheid van je coins te garanderen, blijft al je crypto in je kluis, totdat je ze verkoopt. Dan kan je het geld overmaken naar je bankrekening. Dit is een waterdicht systeem en geen hacker kan bij je coins.

The post Hack bij Atomic Wallet? Volledige crypto portfolio’s verdwenen appeared first on BLOX | Nieuws.