Ethereum en Polygon hebben in 2023 bijna evenveel gebruikers aangetrokken, volgens blockchain-analysebedrijf Flipside. Polygon, een Ethereum-schaaloplossing, had in 2023 15,24 miljoen verworven gebruikers, ongeveer 160.000 minder dan Ethereum’s 15,4 miljoen. Flipside definieerde een verworven gebruiker als iemand die minstens twee transacties op een bepaalde blockchain heeft uitgevoerd, waarvan minstens één in 2023 heeft plaatsgevonden.

Polygon blijkt stabiel

Interessant is dat Polygon het eerste halfjaar van 2023 de leiding had, maar uiteindelijk werd ingehaald door Ethereum, dat gedurende de tweede helft van het jaar de leiding behield. “Polygon begon het jaar met een indrukwekkende 2,8 miljoen verworven gebruikers in januari, wat meer dan 40% van het totale aantal verworven gebruikers van het netwerk in 2023 vertegenwoordigde,” legde Flipside uit. “Vanaf daar had Polygon de meest consistente daling in maandelijkse gebruikersacquisitie gedurende het jaar in relatieve termen, maar vergeleek nog steeds gunstig met andere netwerken.”

Steeds meer gebruikers

Bitcoin stond op de derde plaats met 10,65 miljoen verworven gebruikers, terwijl Solana en Arbitrum de top vijf compleet maakten. In totaal werden er 62 miljoen verworven gebruikers geregistreerd op de acht bijgehouden blockchains, waaronder Optimism, Avalanche en Base. Flipside merkte op dat de gebruikersacquisitie in mei piekte voordat de verworven gebruikers geleidelijk afnamen.

“De toename van verworven gebruikers begon in maart, samen met de instorting van Silicon Valley Bank, wat het vertrouwen in gecentraliseerde entiteiten zou hebben geschokt en een vlucht naar gedecentraliseerde bewaaralternatieven zou hebben aangewakkerd,” schreef het bedrijf.

Flipside zei dat Base sterk begon na de lancering in augustus 2023, maar dat de gebruikersvolume “afnam” in de laatste maanden van 2023. “Hernieuwd enthousiasme op meer gevestigde ketens aan het einde van het jaar kan hebben bijgedragen aan de afname van de gebruikersgroei van Base, aangezien deze netwerken een robuustere, diverse app-ecosystemen hadden om mee te communiceren,” legde het bedrijf uit.

The post Grote verrassing: Polygon jaagt Ethereum op met een razendsnelle toename van gebruikers appeared first on BLOX | Nieuws.