Cryptocurrency-exchanges Coinbase en Gemini hebben onlangs hun internationale activiteiten uitgebreid met de lancering van derivatenplatforms. Deze stap maakt deel uit van hun strategie om hun marktbereik buiten de Verenigde Staten te vergroten.

75% handelsvolume is gokgeld

Met de nieuwe platforms richten beide beurzen zich op niet-Amerikaanse klanten en bieden ze eeuwigdurende futures-contracten aan voor Bitcoin en Ethereum. Deze contracten, geïntroduceerd door Bitmex in 2016, zijn uitgegroeid tot het meest populaire handelsproduct in de wereld van cryptovaluta.

Naar schatting was maar liefst 75% van het wereldwijde cryptohandelsvolume in 2022 afkomstig van deze contracten, aldus Coinbase.

Reactie op regelgeving Verenigde Staten

Deze uitbreidingen zijn opmerkelijk om verschillende redenen. Allereerst zijn ze een reactie op de toenemende regelgeving en handhavingsmaatregelen in de Verenigde Staten, waar Coinbase een “teleurstellende trend” van “regulering door handhaving” heeft waargenomen. Door hun internationale uitbreiding, willen Coinbase en Gemini zich beschermen tegen deze ongunstige regelgeving.

Aanval op Binance

Daarnaast vormen deze platforms een directe concurrentie voor Binance, veruit de grootste beurs van de wereld. De cryptoderivatenmarkten hebben een dagelijks handelsvolume van ongeveer 190 miljard dollar, waarbij Binance meer dan 25% voor zijn rekening neemt.

De dominantie van Binance is te danken aan factoren zoals merkbekendheid, liquiditeit, hoge hefboomratio’s en het aanbod van maar liefst 270 verschillende eeuwigdurende contracten.

Hefboomcontracten verschillen

Het is interessant op te merken dat Binance een hefboomwerking tot 125x biedt voor sommige van deze contracten, terwijl Coinbase in eerste instantie slechts 5x hefboomwerking aanbiedt. Gemini daarentegen volgt een alternatieve strategie en biedt een hefboomwerking van 100x aan, met als doel retailgebruikers aan te spreken. Hier geldt, hoe hoger de hefboom, des te groter de kans alles te verliezen.

Stablecoins van eigen exchange

Een ander belangrijk aspect van deze nieuwe eeuwigdurende contracten is dat ze worden afgewikkeld in de native stablecoin van elke beurs. Bij Coinbase worden transacties uitgedrukt en afgewikkeld in USDC, terwijl Gemini gebruikmaakt van gUSD. Dit stimuleert de vraag naar de stablecoins van de beurzen en stelt hen in staat om hun rente-inkomsten te verhogen op het onderliggende onderpand. Dit onderpand bestaat uit Amerikaanse staatsobligaties en cash geld.

The post Grote Amerikaanse crypto exchanges gedwongen buiten landsgrenzen te kijken appeared first on BLOX | Nieuws.