Ethereum stapte in september van het afgelopen jaar over van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Om mee te doen aan het staking-proces van Ethereum heb je volgens de regels 32 Ether nodig. Gelukkig zijn er tussenpersonen als Lido Finance, die het mogelijk maken om vanaf hele kleine bedragen te starten met staken.

Binnenkort maakt Lido Finance het ook mogelijk om Ethereum op te nemen uit hun contracten. Wat betekent dit voor de koers van Ethereum?

Lange rijen in aantocht?

In principe is het al vanaf 12 april mogelijk voor gebruikers om Staked Ethereum op te nemen uit de Proof-of-Stake contracten van de blockchain. Gebruikers van Lido Finance moeten nog iets langer wachten op de mogelijkheid om hun Staked Ethereum op te nemen uit het protocol.

Het zou vanaf dit moment echter niet lang meer moeten duren voordat de nieuwe versie van Lido Finance klaar is en het mogelijk is om Staked Ethereum op te nemen. Als het aantal opname-verzoeken onder de 10 procent van het totale aantal assets blijft, dan heeft Lido Finance voldoende aan zijn reserves om iedereen uit te betalen.

Mochten er meer opnameverzoeken komen, dan kan er een rij ontstaan. Lido Finance heeft – net als de Ethereum blockchain zelf – bepaalde regels over de mogelijkheid om tegoeden op te nemen uit het protocol. Dit zorgt ervoor dat er niet zomaar een stormloop of een soort digitale bankrun op het protocol kan ontstaan.

Met een totaal van 12,36 miljoen dollar aan assets is Lido Finance verreweg de grootste tussenpersoon op het gebied van Ethereum-staking. Wat dat betreft zou het openen van de mogelijkheid om Ethereum op te nemen uit het protocol van Lido Finance de koers kunnen beïnvloeden.

Mateloos populair

Uit de data van afgelopen week blijkt dat Lido Finance op dit moment mateloos populair is. Het protocol zag in de week van 7 tot en met 13 mei een toename van het aantal dagelijkse actieve gebruikers van 80,6 procent. Die stijging zorgde ervoor dat de omzet van Lido Finance met 11 procent groeide in diezelfde periode.

Activiteit op Lido Finance. Bron: Token Terminal

Waarom is de activiteit op Lido Finance zo enorm gestegen? Dat kan te maken hebben met het jaarlijkse rendement dat gebruikers op Lido krijgen. Deze is de afgelopen maand namelijk gestegen naar 8,31 procent.

Dat is het rendement wat je zou krijgen over je Staked Ethereum. Zo kun je dus Ethereum vasthouden en daar tegelijkertijd een meer dan behoorlijk rendement over vangen. Het enige risico wat je op dit moment nog loopt is het koersrisico.

Je hebt dus zeker geen winstgarantie, want we weten allemaal dat de cryptokoersen gigantisch volatiel kunnen zijn. Maar het is geen verrassing dat een jaarlijks rendement van ruim 8 procent over Ethereum veel nieuwe gebruikers naar Lido Finance trok.

The post ‘Grootste staking-provider Ethereum opent binnenkort mogelijkheid tot opnames’ appeared first on BLOX | Nieuws.