Als je al wat langer meeloopt in de crypto-industrie, dan heb je vast weleens van de Bored Ape Yacht Club en de CryptoPunks gehoord. Dit zijn de beroemde NFT-collecties van het bedrijf Yuga Labs die leven op de blockchain van Ethereum. Inmiddels is het ook mogelijk om NFT’s op Bitcoin te publiceren en dat klinkt de heren en dames van Yuga Labs als muziek in de oren.

Experimentele collectie

Op 28 februari maakte Yuga Labs bekend dat het met TwelveFold zijn eerste NFT-collectie op de Bitcoin blockchain lanceert. Het gaat om een “generatieve kunstcollectie” van 300 werken die nu voor altijd op de blockchain van Bitcoin staat. Op dit moment zijn de NFT’s van Yuga Labs op de Bitcoin blockchain nog niet te koop, maar daar komt volgens het bedrijf later deze week verandering in.

De kans is aanwezig dat de plaatjes van Yuga Labs relatief veel zullen opbrengen, puur op basis van de reputatie van het bedrijf binnen de industrie. Sommige NFT’s van het bedrijf zijn in het verleden voor miljoenen over de toonbank gegaan en dat betekent dat iedereen op het puntje van zijn stoel zit als Yuga Labs van zich laat horen binnen de NFT-wereld.

Tijd, wiskunde en variabiliteit

De kunstwerken van Yuga Labs op de Bitcoin blockchain zijn willekeurig gegenereerde bubbel-achtige creaties die, zo zegt het bedrijf, “de relatie tussen tijd, wiskunde en variabiliteit verkennen.” Wat dat betreft gaat het om een collectie die past bij Bitcoin, want de technologie van de digitale munt draait fundamenteel gezien ook om die drie zaken.

“TwelveFold is een base 12 kunst-systeem gelokaliseerd rond een 12×12 raster, een visuele allegorie voor de cartografie van gegevens op de Bitcoin blockchain”, zo luidt de spannende uitleg in de blogpost van Yuga Labs.

“De collectie bevat zowel 3D-elementen als handgetekende kenmerken, die dienen als een eerbetoon aan de ordinale inscripties die momenteel met de hand worden gedaan”, zo schrijft het bedrijf verder. Het is dus niet zomaar een willekeurige collectie die Yuga Labs lanceert op de Bitcoin blockchain, want er zit echt een verhaal achter.

Top van de NFT-markt

Dat Yuga Labs een succesvolle partij binnen de NFT-wereld is, blijkt niet alleen uit de populariteit van de collecties. In de laatste investeringsronde van maart 2022 werd het bedrijf namelijk gewaardeerd op 4 miljard dollar. Wat dat betreft is het zelfs binnen de gehele crypto-industrie geen kleine speler meer.

Voor Bitcoin is het een goede zaak dat een partij als Yuga Labs ook de stap naar de grootste blockchain ter wereld zet. Althans, als je een aanhanger bent van NFT’s op de Bitcoin blockchain. Er zijn ook veel puristen die vinden dat NFT’s op Bitcoin een vervuiling van de blockchain zijn.

Deze mensen zijn van mening dat Bitcoin geld is en dat er geen andere toepassingen op de blockchain thuishoren. Een blockchain heeft immers maar beperkte ruimte voor transacties en de komst van NFT’s op Bitcoin betekent dat er minder ruimte is voor monetaire transacties. Dit kan ertoe leiden dat de transactiekosten flink zullen oplopen op Bitcoin.

The post Grootste NFT-bedrijf ter wereld introduceert eerste collectie op Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.