Mercari, een van de grootste e-commerceplatforms van Japan, zegt dat het vanaf juni dit jaar bitcoin zal accepteren. Volgens een rapport van Nikkei zal het bedrijf de bitcoinbetalingen gaan verwerken via zijn eigen docherbedrijf Melcoin.

Melcoin gaat alle BTC-betalingen automatisch omzetten in de Japanse yen, de lokale valuta. Het betekent dat de betalers bitcoin kunnen afrekenen, terwijl de ontvangers gewoon fiatvaluta krijgen. De producten op de websites staat (niet geheel verrassend) gewoon in de yen. Bitcoin is daarmee in dit geval een betaalmiddel, niet per se spaarmiddel of rekeneenheid.

Mercari werd opgericht in 2013 en is uitgegroeid tot het grootste marktplaats van Japan. Het bedrijf zei in juli 2023 dat het 22 miljoen maandelijkse gebruikers had. Ze proberen nu ook uit te breiden naar het buitenland, waaronder Europa.

Zelf lanceerden ze eerder ook al cryptohandelsdienst Mercari Bitcoin. Met deze dienst kunnen gebruikers bitcoin kopen en verkopen met de opbrengst van hun verkopen op het platform. Hier hoort ook een loyalty-systeem bij.

Dat de e-commerce website ook bitcoin gaat accepteren komt dus niet uit de lucht vallen.


The post Grootste e-commerce bedrijf Mercari uit Japan gaat bitcoin accepteren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.