De bearmarkt staat de adoptieplannen van bitcoin in het Verenigd Koninkrijk niet in de weg. Op 21 en 22 oktober van dit jaar vindt de grootste Bitcoin-conferentie van het Verenigd Koninkrijk namelijk voor het eerst plaats in Schotland. Met een maximum van 800 deelnemers moet deze editie de grootste Bitcoin-conferentie ooit worden in het Verenigd Koninkrijk.

De Bitcoin Collective

De conferentie staat op naam van Bitcoin Collective, een nieuw bedrijf dat in samenwerking met handelsplatform OKX het evenement organiseert. Het evenement zal plaatsvinden in de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Jordan Walker, de CEO van de Bitcoin Collective, laat tegenover Cointelegraph weten dat het evenement zich puur focust op bitcoin. Als je meer van de altcoins bent, dan kun je deze dus beter laten lopen.

“Onze focus is om het collectief te informeren en te voorzien van educatie”, aldus Walker. “Het gaat niet over het kopen van of investeren in bitcoin, dat is een hele andere discussie. Onze focus is educatie, dus zorg ervoor dat je pen en papier meeneemt”, zo gaat Walker verder over de intenties van de Bitcoin Collective.

Wat kunnen we van de conferentie verwachten?

Onder de sprekers van het evenement bevinden zich onder andere Jeff Booth, de auteur van The Price of Tomorrow, Greg Foss, Nathalie Brunell en Samson Mow. Enkele grote namen binnen de bitcoin-gemeenschap die op verschillende manieren hun sporen hebben verdiend. Jeff Booth geeft tegenover Cointelegraph aan enthousiast te zijn over het vooruitzicht om mede-bitcoiners en mensen die in Schotland aan hun bitcoin-avontuur beginnen te ontmoeten.

“Met een opkomende technologie als bitcoin en de verwarring die daaromtrent heerst en het belang van de technologie voor de toekomst, zijn evenementen als die in Edinburgh cruciaal”, aldus een enthousiaste Booth. De conferentie heeft educatie, gemeenschap, inclusiviteit en een open dialoog als de belangrijkste principes aangemerkt.

Volgens Haider Rafique, het hoofd marketing van OKX, is deze conferentie precies wat de bitcoin-industrie in het Verenigd Koninkrijk nodig heeft. “De bitcoin-gemeenschap die naar voren stapt om te vertellen waar ze voor staan, dat is waarom dit een belangrijk evenement is”, aldus Rafique. Volgens CEO Walker moet de conferentie als een katalysator voor de bitcoin-adoptie in Schotland dienen.

Edinburgh: een mooie locatie

De hoofdstad van Schotland telt een bevolking van 500.000 mensen, waarmee het een iets kleinere stad is dan Glasgow. Maar daarvoor compenseert het ruimschoots met zijn geschiedenis, architectuur en muziek. Edinburgh staat als stad bekend om zijn cultuur en historische evenementen. Wat dat betreft kunnen bitcoiners die van plan zijn om af te reizen naar de Schotse hoofdstad zich opmaken voor een bijzondere ervaring.

Van de Britse kant is onder andere podcaster Peter McCormack van de partij. McCormack is de oprichter van de populaire What Bitcoin Did podcast. Ook Allen Farrington, de auteur van Bitcoin is Venice is als spreker van de partij. Daarnaast kan het publiek rekenen op Danny Scott, de CEO van CoinCorner. Met nog een aantal maanden te gaan voordat de conferentie begint, zal Bitcoin Collective er waarschijnlijk wel in slagen om nog meer grote namen aan zich te verbinden.

The post Grootste Bitcoin-conferentie van het Verenigd Koninkrijk debuteert in Schotland appeared first on BTC Direct | Nieuws.