Jarenlang keek de cryptogemeenschap uit naar de lancering van de Merge, een samensmelting van twee blockchains van Ethereum. Deze ontwikkeling werd jaar na jaar uitgesteld, tot op het punt dat het een meme werd. Maar vorig jaar op 15 september was het dan echt zo ver: de Merge werd uitgevoerd.

Verjaardag van Ethereum

Wat is er op die datum gebeurd? Ethereum stapte toen over van Proof of Work (waar Bitcoin gebruik van maakt) naar Proof of Stake. Beide systemen hebben voor- en nadelen, maar waar het Ethereum om ging, was het verlagen van het energieverbruik van het netwerk.

Een tweede belangrijk doel, was om ervoor te zorgen dat Ethereum deflatoir zou worden. Dat is een moeilijk woord om te zeggen dat er minder nieuwe coins bijkomen en dat de voorraad aan Ethers afneemt. Minder aanbod + gelijke vraag = hogere koers.

Energieverbruik 99,9% gedaald

Een jaar na dato kunnen we stellen dat dat gelukt is. Voorheen waren er duizenden computers aan het minen om maar een stukje Ethereum te vinden. Nu worden nieuwe Ethereums uitgekeerd als rente aan gebruikers, als zij het netwerk helpen beveiligen door hun eigen Ethers vast te zetten.

Volgens data van het Cambridge Centre for Alternative Finance heeft het Ethereum-netwerk zijn energieverbruik met meer dan 99,9% zien dalen ten opzichte van de ongeveer 21 terawattuur aan elektriciteit die het gebruikte terwijl het onder PoW draaide.

ethereum energy usage

Ook het tweede doel lijkt gehaald te zijn. Hoewel de doelstellingen niet gekwantificeerd zijn in simpele getallen, kunnen we wel kijken naar de trend.

Steeds minder Ethereum in omloop

Volgens data van de Ethereum-dataprovider echografie.money is sinds The Merge iets meer dan 300.000 ETH (ter waarde van 450 miljoen euro) uit de roulatie gehaald. Het cryptowoord hiervoor is coins verbranden.

Bij de huidige verbrandingssnelheid wordt het totale aanbod van ETH verminderd met een snelheid van 0,25% per jaar.

Nu de twee belangrijkste doelstellingen voor onze ogen werkelijkheid worden, is het wachten op de prijs.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Groot succes Ethereum na één jaar Merge: energieverbruik 99,9% gedaald appeared first on BLOX | Nieuws.