Binnenkort wordt de Nederlandse boekvertaling van Principles of Economics van Saifedean Ammous gelanceerd! Ammous is ook wel bekend van De Bitcoin Standaard en De Fiat Standaard.

Grondbeginselen van de Economie

In Grondbeginselen van de Economie introduceert Ammous de kernbegrippen (subjectieve) “waarde” en “tijd”. Met deze fundamenten wordt in het tweede deel van het boek onderzocht hoe individuen handelen om hun doelen te bereiken in een context van “schaarste”.

Andere hoofdstukken gaan over arbeid, eigendom, kapitaal, technologie en energie. Het derde deel van het boek behandelt economische keuzes binnen de sociale context, met hoofdstukken over handel, geld, de marktorde en kapitalisme.

Bitcoin en Oostenrijkse School

Het vierde deel van het boek presenteert het Oostenrijkse perspectief op monetaire economie, beginnend met een gedetailleerde uitleg van tijdsvoorkeur, gevolgd door een behandeling van bankieren en krediet, de conjunctuurcyclus en de monetaire oorsprong daarvan.

Het laatste deel van het boek legt uit waarom respect voor eigendomsrechten binnen een uitgebreide marktorde de basis vormt voor menselijke beschaving, hoe de marktorde bescherming biedt tegen agressie, en de tekortkomingen van een monopolistische verdediging worden belicht.

Uiteraard is er ook een plekje vrijgemaakt voor bitcoin, vanuit het licht van deze Oostenrijkse traditie. 

Kortingscode

Je kunt het boek nog even in de pre-sale bestellen voor 16,98 euro, en als je de code st4rnold gebruikt krijg je 10% éxtra korting!


The post Grondbeginselen van de Economie, een nieuw Nederlandse boekvertaling over bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.