Eén man gaat niet bij de pakken neerzitten na de ineenstorting van Terra (LUNA). Kang Hyung-suk, één van de gedupeerden van Kwon, is op zoek naar wraak. En hij is er vrij zeker van dat hij deze zal krijgen. “Er is een 50-50 kans dat we hem in Dubai te pakken krijgen”, zo vertelt Kang volgens de Financial Times.

In 195 landen gezocht

Do Kwon, de oprichter van Terra, wordt inmiddels in 195 landen gezocht vanwege financiële fraude. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de ineenstorting van het Terra-systeem, wat naar schatting tussen de 40 en 60 miljard dollar kostte. Kang is een van de gedupeerden, en over iets meer dan een week vliegt hij naar Dubai, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij heeft namelijk een sterk vermoeden dat Do Kwon zich daar schuilhoudt.

De groep die een klopjacht opende

Kang is een 26-jarige software-ingenieur die behoort tot de UST Restitution Group (letterlijke vertaling: UST teruggave groep). Dit is een vereniging met bijna 4.400 leden die Kwon probeert op te sporen. Dit zijn allemaal ‘gewone’ investeerders die geld kwijtraakten door hem. En voor de mensen die dit nog niet wisten: UST was de stablecoin van het Terra (LUNA) ecosysteem. Deze verloor zijn waarde die gelijk had moeten blijven aan de dollar.

De internationale klopjacht op de 31-jarige Kwon wordt steeds heftiger nu er groepen als de UST Restitution Group bestaan. Beleggers pakken zich zamen om rechtszaken aan te spannen tegen Kwon in Singapore en de VS. Daarnaast wordt ook het paspoort van Kwon afgepakt door Zuid-Korea.

Waar is Kwon?

Kwon blijft in de tussentijd voet bij stuk houden dat hij niks verkeerds heeft gedaan. Hij ontkende elke beschuldiging, ondanks dat hij al eerder onderzocht werd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ook hield hackerscollectief Anonymous een speurtocht naar Kwon. Toch is het nog altijd niet gelukt om hem te vinden en weigert hij zijn verblijfplaats bekend te maken.

Leden van de UST Restitution Group hebben een vermoeden dat Kwon zich in Dubai, Rusland, Azerbeidzjan, de Seychellen of Mauritius zou bevinden. “Zijn dagen zijn geteld,” zei een top URG-lid met de bijnaam Antithesis. “We hebben mensen die zeer, zeer dicht bij Do Kwon staan. Ik wil natuurlijk niet in details treden omdat het publiceren van onze methodes ze ineffectief zou maken. Maar ik denk dat we meer doen dan wie dan ook”, zo legt het lid uit. Hij zegt enkele honderdduizenden dollars te hebben verloren door terraUSD (UST) te kopen.

Hij mag internationaal aangehouden worden

Kang en Antithesis zijn maar twee van de vele leden in de organisatie, en ze lijken vastberaden om hem te vinden. Mocht Do Kwon gevonden worden door de groep, dan kan hij aangehouden worden op basis van de ‘red notice‘ die is uitgevaardigd door Interpol (International Criminal Police Organization). Dat komt omdat alle landen waar Kwon zou verblijven, aangesloten zijn bij Interpol. Mocht dit gebeuren, dan zou je dat tegen die tijd lezen op deze nieuwssite.

The post Groep investeerders jaagt zelf op Do Kwon van Terra (LUNA) appeared first on BLOX | Nieuws.