Grayscale heeft haar aanvraag voor een bitcoin spot ETF aangepast. Het amendement is ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Daarmee lijkt de weg vrij gemaakt voor de conversie van het GBTC Trust naar een ETF.

Het gaat specifiek om een aanpssing van het zogenoemde “cash redemption” model. De vraag hangt al een aantal weken boven de markt: wordt de ETF een in-kind of een cash created fonds. De SEC kiest voor een cash-fonds, terwijl vermogensbeheerders liever een in-kind fonds zien.

Volgens onderzoeksanalist James Seyffart van Bloomberg Intelligence heeft Grayscale een S-3-aanvraag ingediend. Het ging specifiek om bovengenoemde wijziging:

“Zelfs Grayscale accepteert het edict van de SEC voor het cash-only create en redemption. Het lijkt erop dat ze de knie buigen.”

BlackRock en ARK Invest/21Shares hebben zich eerder ook tot dit model gewend. Het verschil komt neer op het punt dat er twee manieren zijn om het ETF-aandeel gelijk te laten lopen aan de bitcoinprijs.

Volgens financieel advocaat Scott Johnson stond in de oude indiening van Grayscale een verwarrend stuk over airdrops en forks.

“Het enige echte probleem in het GBTC S-3-amendement is een wijziging in airdrops/forks, waarbij Grayscale ze definitief allemaal achterwege laat. Het is mij niet duidelijk waarom ze deze wijziging hebben doorgevoerd…”

 

Ondertussen zijn ook andere spot bitcoin ETF-emittenten in gesprek gegaan met de SEC. Seyffart onthult een memorandum waarin de planning van de ontmoeting van Hashdex met de SEC op 26 december werd gedocumenteerd.


The post Grayscale past ETF-aanvraag aan, Hashdex praat met SEC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.