´s Werelds grootste crypto-vermogensbeheerder Grayscale Investments is al een tijdje bezig om zijn Bitcoin fonds om te zetten in een spot Bitcoin ETF (een ETF die de daadwerkelijke prijs van Bitcoin volgt). De Amerikaanse financiële waakhond SEC is echter vastbesloten de goedkeuring niet te verlenen, vanwege zorgen over het gebrek aan consumentenbescherming.

Grayscale besloot daarom in juni 2022 een rechtszaak te beginnen tegen de SEC, om uiteindelijk toch goedkeuring te krijgen voor een spot Bitcoin ETF. En met succes ook, want volgens de laatste rapporten en speculaties begint het er telkens meer op te lijken dat Grayscale deze rechtszaak gaat winnen. Dit zou een énorm gewin betekenen voor alle Bitcoin voorstanders.

SEC verliest grip op de zaak

Er gaan geruchten rond dat SEC insiders het vertrouwen verliezen in hun kansen op het winnen van de rechtszaak.

Het Grayscale-team heeft een sterke verdediging naar voren gebracht waarin staat dat de SEC willekeurige beslissingen heeft genomen. De SEC zou geen problemen moeten hebben met het goedkeuren van een spot Bitcoin ETF als ze openstaan voor het goedkeuren van Bitcoin futures contracten.

De rechter snapte de logica van het onderscheid dat wordt gemaakt ook niet, aangezien spot en futures Bitcoin ETFs beide zijn afgeleid van de Bitcoin koers.

Nu het erop lijkt dat Grayscale aan de winnende hand is, wordt verwacht dat de SEC de weg vrij wil maken voor een spot Bitcoin ETF óf dat het een offensief wil starten om ook futures Bitcoin ETF’s te verbieden. Dit zou uit insider bronnen zijn vernomen. Het is dus nog niet zeker of dit waar is.

Grayscale’s winst zou bullmarkt aan kunnen wakkeren

Mocht Grayscale de rechtszaak uiteindelijk winnen en hun Bitcoin fonds omzetten naar een Bitcoin ETF, zou dat wel eens de aanleiding kunnen zijn voor een nieuwe crypto bullmarkt.

De verwachting is dat er meerdere miljarden dollars zullen instromen bij goedkeuring van een spot Bitcoin ETF, omdat veel beleggers zich er nog niet aan wagen om op andere manieren cryptocurrencies te bemachtigen.

Bij een spot ETF moeten echte Bitcoins worden gekocht als dekking voor de ETF die mensen kopen, dus al die verwachte miljarden zullen ook daadwerkelijk de Bitcoin markt instromen. De kans is groot dat dat voor flinke prijsstijgingen zal zorgen.

Bitcoin is al met meer dan 70% gestegen sinds begin 2023. Het is moeilijk om te zeggen of en wanneer Grayscale deze rechtszaak wint, maar vooralsnog is het uitzicht positief.

The post Grayscale lijkt rechtszaak tegen SEC om Bitcoin ETF te gaan winnen appeared first on BLOX | Nieuws.