Naar verluidt is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de onderhandelingen met Grayscale Investments weer begonnen. Het gesprek gaat over het omtoveren van het trustproduct van de vermogensbeheerder in een bitcoin spot exchange traded fund (ETF).

Grayscale biedt al jaren lang haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aan in de Amerikaanse markt. Het heeft een aantal minpunten, waaronder hoge managementskosten en een premium waardoor de aandeelprijs afwijkt van de onderliggende bitcoinprijs.

Grayscale won onlangs de rechtszaak van de SEC. De cryptovermogensbeheerder is nu in gesprek met de Division of Trading and Markets en de Division of Corporate Finance.

Beide divisies zullen een sleutelrol spelen bij het vormgeven en goedkeuren van de ETF-aanvraag van Grayscale. De Chief Legal Officer van het bedrijf, Craig Salm, zei dat het “gefocust was op een constructieve hernieuwde samenwerking met de devisies.” Meer details deelt hij niet.

Eerder heeft de SEC de aanvraag van Grayscale af om een ETF te lanceren. Dit leidde tot een strijd bij de federale rechtbank die eindigde met de uitspraak dat de afwijzing van de SEC ‘willekeurig en grillig’ was. Sindsdien is er echter niets gebeurd en blijft het stil. Tot nu, de gesprekken zijn weer gestart.

Salm merkte op dat er nog steeds problemen moeten worden opgelost, maar uitte optimisme over de vooruitgang die andere aanvragers van bitcoin ETF’s hebben geboekt, waaronder BlackRock en Fidelity. “Over het algemeen was het een goede interactie en het is niet langer een kwestie van óf, het is een kwestie van wanneer.”


The post Grayscale en SEC zijn weer in gesprek met elkaar over bitcoin ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.