Grayscale heeft een aanvraag ingediend om zijn Ethereum Trust fonds om te zetten in een spot Ethereum ETF. Wat betekent dit, en is dit belangrijk?

BitcoinSistemi meldt dat de NYSE Arca, en dochteronderneming van NYSE Group (New York Stock Exchange Group), een aanvraag heeft ingediend die van invloed kan zijn op de ETH koers. NYSE Arca wil het Ethereum Trust-fonds van Grayscale namelijk om te zetten in een spot Ethereum ETF.

De terminologie van bepaalde crypto-gerelateerde onderwerpen is lastig, dus als je dit net gelezen hebt en denkt: wat stond daar nou? Ik ga je wat diepgang geven.

Wat is het verschil tussen ETF en Trusts?

Een Trust en een ETF zijn beide manieren om te investeren in een product, hetzij met een klein omweggetje. Het belangrijkste verschil is dat een mensen met een ETF Ethereum kunnen kopen aan het einde van de handelsdag om de ETH van het fonds in overeenstemming te brengen met de handelsprijs.

Een trust heeft niet de mogelijkheid om dit te doen,” zo zei Joe Consorti, marktanalist bij The Bitcoin Layer ooit over een Bitcoin ETF. “Een trust zal dus af en toe hoger of lager handelen dan de waarde van de onderliggende activa – soms aanzienlijk”

‘Volgende stap in de evolutie’

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, wil daarom de naam nu toch veranderen: “Bij Grayscale is onze niet aflatende inzet om investeerders transparante en gestroomlijnde toegang te bieden tot crypto via vertrouwde productstructuren.”

“Nu we een aanvraag indienen om de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) om te zetten in een ETF, wat de volgende natuurlijke stap is in de evolutie van het product, erkennen we dit als een belangrijk moment dat Ethereum dichter bij de Amerikaanse regelgeving zal brengen.”

‘Belangrijke mijlpaal’

Ondanks het relatief kleine verschil tussen beide producten wordt er erg positief over gesproken, zo blijkt ook uit de reactie van David LaValle, Global Head van Grayscale ETF’s. “Deze indiening is een belangrijke mijlpaal terwijl Grayscale verder bouwt aan zijn best-in-class ETF-team, productsuite en mogelijkheden en beleggers bedient als een wereldwijd gerespecteerde vermogensbeheerder met ongeëvenaarde crypto-expertise”,

“We zijn er trots op om samen te werken met NYSE Arca aan de aanvraag en kijken ernaar uit om samen te werken met de SEC aan de volgende stappen.”

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Grayscale dient aanvraag in Ethereum Trust Fonds om te zetten in Ethereum spot ETF appeared first on BLOX | Nieuws.