Grayscale CEO Michael Sonnenshein deelde zijn optimisme over de goedkeuring van een spot ethereum ETF in een interview met CNBC op het Squawk Box-programma, waarbij hij verklaarde dat het “een kwestie van wanneer, niet of” is. Zijn vertrouwen is gebaseerd op Grayscale’s succesvolle ervaring met het goedkeuring krijgen voor een spot bitcoin ETF.

Goedkeuring van ethereum ETF

Sonnenshein benadrukte het belang van nauwe samenwerking met regelgevers en het focussen op beleggersbescherming om dit doel te bereiken. Hoewel het onzeker blijft of het goedkeuringsproces voor een ethereum ETF een rechtszaak zou vereisen, vergelijkbaar met de bitcoin ETF, lichtte Sonnenshein het voorbereidende werk toe dat in samenwerking met de SEC is gedaan als een solide basis voor hun vertrouwen.

De crypto markt begon 2024 met een golf van optimisme na de baanbrekende goedkeuring van 11 Spot bitcoin ETFs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) slechts tien dagen na het nieuwe jaar. Dit cruciale moment heeft de aandacht verschoven naar ethereum als het volgende potentiële digitale activum dat regelgevende goedkeuring kan krijgen voor een soortgelijk beleggingsproduct. De speculatie rond de goedkeuring van een ethereum ETF wordt verder ondersteund door meerdere executives eerder deze maand, die geloofden dat de kansen op goedkeuring ongeveer 50% waren.

Sonnenshein positief over spot eth ETF

Ondanks vragen over de bereidheid van de SEC om een ETH ETF goed te keuren, met name of een rechtszaak noodzakelijk zou zijn zoals bij de bitcoin ETF, blijft Sonnenshein positief. Hij trok parallellen tussen de huidige situatie van ethereum en die van bitcoin voorafgaand aan de goedkeuring van zijn ETF, wat suggereert dat een vergelijkbaar pad succesvol zou kunnen zijn voor ethereum.

Het vertrouwen van Grayscale, versterkt door hun staat van dienst bij de SEC en de bredere anticipatie onder bitcoin ETF-uitgevers, suggereert een veelbelovende vooruitzicht voor de goedkeuring van een Spot ethereum ETF.


The post Grayscale CEO: Spot Ethereum ETF Goedkeuring Slechts een Kwestie van Tijd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.