De advocaten van Grayscale, het bedrijf dat afgelopen week zijn ETF-rechtszaak won van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), eisen middels een brief een meeting met de toezichthouder om de goedkeuring van hun Spot Bitcoin ETF af te dwingen. “We het waarderen als de staf van de SEC zo snel mogelijk met ons om tafel kan”, zo valt er in de brief te lezen.

Hiermee voert Grayscale de druk op de SEC op en dat is positief voor Bitcoin.

Grayscale ziet geen belemmeringen meer voor Bitcoin ETF

Volgens de advocaten van Grayscale moet de SEC alle juridische procedures die momenteel lopen omtrent de conversie van hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in een Spot Bitcoin ETF stopzetten. Dat volgt op de beslissing van de Amerikaanse rechter van afgelopen week, die oordeelde dat de SEC geen goede onderbouwing had voor de afwijzing van de Spot Bitcoin ETF van Grayscale.

Dat is niet het enige, want de rechter is het ook eens met het oordeel van Grayscale dat het ontbreken van een data-deelovereenkomst in de aanvraag geen solide argument voor afwijzing is.

BlackRock en enkele andere grote partijen hadden wel een data-deelovereenkomst (via Coinbase) in hun ETF-aanvragen staan. Volgens de rechter is dat dus niet nodig en geen argument om een Spot Bitcoin ETF af te wijzen.

“Wij geloven dat de Commissie moet concluderen dat er geen gronden zijn om GBTC anders te behandelen dan ETPs die investeren in Bitcoin Futures (waar nu al ETFs van op de markt zijn) op de Chicago Mercantile Exchange”, aldus de advocaten van Grayscale.

Vertrouwen in goedkeuring Bitcoin ETF

Grayscale is ervan overtuigd dat er geen nieuwe argumenten mogelijk zijn om een Spot Bitcoin ETF tegen te houden. Die zouden volgens het bedrijf dan al eerder aan de oppervlakte hebben moeten komen. “Wij hebben er vertrouwen in dat die argumenten al eerder in één van de 15 door de commissie afgewezen aanvragen naar voren hadden moeten komen”, aldus de advocaten van Grayscale.

Daarnaast stelt Grayscale voor dat de SEC “snel moet handelen” door de omzetting van GBTC in een Spot Bitcoin ETF goed te keuren. Er zijn volgens Grayscale geen andere rationele mogelijkheden om het begeerde product af te wijzen.

“Er is geen rationale reden die een Bitcoin Futures ETF onderscheidt van een Spot Bitcoin ETF onder de juridische analyse”, zo valt er verder in de brief te lezen. Als we de woorden van de advocaten van Grayscale mogen geloven, dan lijkt de goedkeuring van de ETF nu dus een kwestie van tijd.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Grayscale advocaten eisen goedkeuring Bitcoin ETF door SEC appeared first on BLOX | Nieuws.