De media berichten sinds eind 2020 elke week over bitcoin. Ondanks dat de economische vooruitzichten er op z’n allerminst goed uitzien, blijft de prijs van bitcoin stijgen. Veel institutionele beleggers, bedrijven en vermogende particulieren zien bitcoin als een alternatieve investering, maar ook als manier om het onzekere macro-economische landschap te ontvluchten.

Thomas Schouten van BTC Direct geeft woensdag 10 februari om 14:00 een gratis webinar om hier meer over uit te leggen.

Nederland doet mee

Ook in Nederland merk je dat steeds meer partijen voor grote bedragen bitcoin willen kopen. Dat komt omdat de bitcoin koers signalen afgeeft dat de stijging nog lang niet voorbij is. Thomas Schouten, hoofd private trading bij BTC Direct en verantwoordelijk voor grote bitcoinaankopen van voornamelijk institutionele klanten en vermogende particulieren, ziet twee redenen:

‘Er zijn twee indicatoren die bevestigen dat het grote geld inderdaad bitcoins koopt. Aan de ene kant zie je dat het aantal adressen met meer dan duizend bitcoins in bezit een enorme vlucht heeft gemaakt. Aan de andere kant neemt het aantal bitcoins sterk af dat op cryptobeurzen wordt aangehouden om mee te speculeren.’

Schouten concludeert dat grote hoeveelheden bitcoins uit de handel wordt gehaald om op te slaan voor de lange termijn. Hij schat dat 78 procent van alle bitcoins niet liquide zijn. In zijn dagelijkse werk helpt Schouten vermogende individuen, fondsen en bedrijven om voor bedragen vanaf 50.000 euro bitcoin te kopen. Vanuit de Private Trading Desk van BTC Direct merkt hij dat grote investeerders met veel vermogen bitcoins kopen om deze jaren aan te houden.

‘Prijzen boven 200.000 dollar per bitcoin zijn niet uit te sluiten.’

Neem voorbeeld aan Tesla

Het laatste grote bedrijf dat bekend maakte in bitcoin te stappen, is Tesla. De autofabrikant schreef dat ze 1,5 miljard dollar (1,24 miljard euro) van hun kasreserves hebben gebruikt om in januari bitcoins te kopen. Ze hebben de reden van de aankoop nog niet naar buiten gebracht, maar deze laat zich wel raden.

Michael Saylor, directeur van het beursgenoteerde MicroStrategy, sprak met Elon Musk over bitcoin en gaf vorige week een online seminar over hoe bedrijven bitcoin kunnen kopen en bewaren. Zijn bedrijf MicroStrategy heeft ook voor miljarden dollars bitcoin gekocht, omdat ze zich willen beschermen tegen inflatie en de monetaire beleidskeuzes van Centrale Banken.

Gratis Webinar Bitcoin

Wil je hier meer over leren? Op woensdag 10 februari om 14:00 geeft Schouten een gratis Webinar getiteld: Waarom het grote geld interesse heeft in Bitcoin?

Schrijf je hier in voor het gratis Webinar:


Ja, ik wil deelnemen

Tijdens de webinar wordt besproken wat bitcoin is en waarom het grote geld juist nu interesse heeft. Verder wordt er gesproken over de krachten achter de recente prijsontwikkelingen en wat de fundamentele data uit de blockchain ons verteld. Tot slot geeft Schouten zijn verwachting voor de rest van 2021 en is er ruimte om vragen te stellen.

The post Gratis Webinar: Waarom het grote geld interesse heeft in Bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.