Iedereen die wel eens in Thailand, Indonesië, Singapore, Vietnam of een ander land in Zuidoost-Azië is geweest kent Grab. Het is een superapp waarmee je van alles kan doen en bestellen. En zelfs al heb je de app nooit gebruikt, dan heb je vast wel de groene Grab-helmen van scooterbezorgers gezien.

Wat heeft dit met crypto te maken? Grab gaat samenwerken met Polygon, bekend van de crypto Matic.

Polygon en Grab starten in Singapore

Polygon heeft bevestigd dat Grab een web3-wallet heeft gelanceerd. Deze wallet wordt in ieder geval gelanceerd in Singapore. Betalingen worden uitgevoerd via XSGD, een door Singaporese dollars ondersteunde stablecoin uitgegeven door StraitsX.

‘Grab heeft een op Polygon gebaseerde Web3 Wallet geleverd voor digitale betalingsvouchers en verzamelobjecten,’ aldus Polygon. ‘De Grab Web3 Wallet maakt een real-world demonstratie mogelijk van doelgebonden geld voor commerciële betalingen met StraitsX’s XSGD.’

De web3-wallet werd veertien dagen geleden voor het eerst opgemerkt door Singaporese Grab-gebruikers. Circle, het bedrijf achter de USDC stablecoin, onthulde op 14 september ook dat het technologie levert voor Grab’s Singaporese web3 pilot.

Grab is groter dan alles wat we in Nederland kennen

Als je Grab echt niet kent, het is vergelijkbaar met WeChat in China, maar dan voor Singapore, Maleisië, Cambodja, Indonesië, Myanmar, de Filippijnen, Thailand en Vietnam. Grab beschikt over een gebruikersbestand van 180 miljoen gebruikers en biedt een breed scala aan diensten, waaronder bankieren, voedselbezorging, autoverhuur en verzekeringen.

Nederland heeft niet eens zo’n allesomvattende app.

NFT’s voor de Formule 1 in Singapore

Afgelopen weekend had de nieuwe wallet een speciale actie tijdens de Formule 1 race in Singapore. Gebruikers konden NFT-vouchers kopen in lokale winkels.

Volgens Polygon kunnen deze NFT’s weer ingewisseld worden voor fysieke objecten of getrade worden.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Grab lanceert cryptowallet met Polygon in Zuidoost-Azië, potentieel 180 miljoen gebruikers appeared first on BLOX | Nieuws.