Bank of England Gouverneur Andrew Bailey staat niet bekend als een groot liefhebber van Bitcoin en bevestigt die reputatie in een nieuwe toespraak. Op 10 juli noemde Bailey Bitcoin een “extreem speculatieve investering.” Daarbij voldoet Bitcoin volgens Bailey niet aan de standaarden om als geld te kwalificeren.

Tijdens zijn toespraak bij het Financial and Professional Services Dinner in Londen op maandag sprak Bailey over “betere vormen” van het geld van de toekomst.

Crypto en stablecoins voldoen niet

Bailey is in zijn toespraak kraakhelder over het feit dat cryptocurrency’s en stablecoins niet voldoen aan, wat hij ziet als, de twee fundamenten van veilig geld. Het eerste fundament waar Bitcoin volgens hem niet aan voldoet kunnen we het beste omschrijven als inwisselbaarheid.

Volgens Bailey is het belangrijk dat een valuta “ongeacht de plek waar we deze aanhouden” dezelfde waarde draagt. “De pond op mijn bankrekening moet dezelfde waarde dragen als de pond op jouw rekening. Met andere woorden, geld moet inwisselbaar zijn”, aldus Bailey.

Als we hem moeten geloven, dan zou dat voor Bitcoin niet gelden op dit moment.

“Het tweede fundament is de finaliteit van transacties”, aldus Bailey. Hiermee bedoelt de gouverneur van de Bank of England dat een transactie in principe niet meer teruggedraaid moet kunnen worden. Het is niet helemaal duidelijk hoe Bitcoin niet aan dat vereiste zou voldoen. Dit is immers een belangrijk kenmerk van Bitcoin.

‘Beter digitaal geld’

Bailey is in ieder geval van mening dat wat hij “verbeterd digitaal geld” noemt een grotere kans heeft om het geld van de toekomst te zijn. Hij definieert dat geld als een op het internet gebaseerd systeem dat in staat is om zaken als smart contracts uit te voeren, welke niet alleen beperkt zijn tot Central Bank Digital Currency’s (CBDCs).

“Onze voornaamste motivatie om een CBDC voor particulieren te promoten is de inwisselbaarheid van geld. Door het volk ervan te verzekeren dat zij altijd de optie hebben om volledig over te stappen op het geld van centrale banken en dat ze dat in het dagelijks leven kunnen gebruiken”, aldus Bailey.

Alles bij elkaar is het duidelijk dat Bailey geen liefhebber is van Bitcoin en crypto, maar echte goede tegenargumenten geeft hij niet.

The post Gouverneur Bank of England: ‘Bitcoin is geen geld’ appeared first on BLOX | Nieuws.