Goud en bitcoin lijden flinke verliezen, zijn er nog veilige havens?

De Amerikaanse aandelenbeurs reageert slecht op al het negatieve nieuws. De Dow Jones index verliest maar liefst 7,5 procent ten opzichte van de slotkoers van gisteren. Ook de S&P 500 toont met 7 procent flinke verliezen.

De AEX, de Nederlandse beurs is sinds het hoogtepunt van 19 februari met ruim 30 procent gedaald. Maar vooral vandaag ging het hard, de beurs opende 6 procent lager dan gisteren en noteert nu zelfs een verlies van 9 procent.

In de aandelenmarkt investeren lijkt nu op niet verstandig, maar waar kan je nu het wel in investeren?

Ook goudkoers daalt door coronagekte

Veilige havens lijken minder veilig, want zelfs de goudkoers is met 3,4 procent gezakt sinds vanmiddag 12:00 uur. De koersdaling begon ongeveer een uur na de crash van de bitcoinkoers. Een daling van 3,4 procent lijkt in bitcoinbegrippen verwaarloosbaar, maar voor de goudmarkt gaat het om een enorme beweging.

We zoomen wat uit op de grafiek, goud bevindt zich nu op hetzelfde niveau als begin maart en midden februari:

Bitcoin koers laat zich meeslepen in oververhitte markt

Bitcoin daalde vandaag met meer dan twintig procent in net iets meer dan uur. In die tijd verloor de cryptomunt ruim 1.500 dollar in waarde. Op dit moment lijkt de koers weer iets rustiger, maar in deze onzekere tijden kan er alles gebeuren.

Sommige traders zullen zeggen dat het nu tijd is om de dip te kopen. Anderen wachten liever af met kopen. De waarheid is dat niemand weet wat er werkelijk gaat gebeuren. Ook wij gaan ons vandaag niet wagen aan een voorspelling.

Maar bedenk je dat de fundamentele eigenschappen van bitcoin nog altijd bestaan. Bitcoin is in 2008 ontworpen, tijdens de wereldwijde financiële crisis. Voor het eerst was het mogelijk om geld te versturen zonder tussenkomst van een centrale bank. In elf jaar tijd is bitcoin uitgegroeid tot een computernetwerk van formaat. Dagelijks worden er duizenden transacties verzonden over het bitcoin netwerk, en niemand kan transacties censureren. Dat de prijs nu daalt verandert niets aan deze eigenschappen.

Netflix aandelen profiteren

Maar om terug te gaan naar de prijs, er is een bedrijf die juist profiteert van het coronavirus. Vanwege het coronavirus moeten veel mensen thuis in quarantaine zitten. Slimme investeerders spelen daar op in door aandelen Netflix te kopen. In een paar minuten tijd is de waarde van Netflix-aandelen al met bijna vijf procent gestegen!

Zonder gekheid, dat is slechts speculeren voor de korte termijn. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je ergens in investeert.

The post Goud en bitcoin lijden flinke verliezen, zijn er nog veilige havens? appeared first on BTC Direct | Nieuws.