Google Cloud kondigt aan dat het start-ups en projecten in de Web3-industrie wil helpen bij het bouwen en opschalen van hun bedrijf. Het bedrijf breidt het bestaande initiatief “Google for Startups Cloud Program” uit en voegt Web3-specifieke voordelen toe.

Web3-technologieprojecten en start-ups kunnen zich aanmelden voor het programma en kunnen in aanmerking komen voor tot 200.000 dollar aan Google Cloud-tegoeden en technische ondersteuning over een periode van twee jaar.

Wat is Web3 precies?

Web3 is een term die wordt gebruikt om de derde fase van internetontwikkeling te beschrijven. Het concept richt zich op het decentraliseren van internetdiensten en het creëren van peer-to-peer-netwerken met behulp van blockchain-technologie.

Dit soort bedrijven streven naar meer privacy, controle en eigendom voor gebruikers van internetdiensten. Dit kan worden bereikt door middel van gedecentraliseerde applicaties.

Bekende bedrijfsnamen in crypto

Het programma biedt ook toegang tot een reeks fondsen van verschillende stichtingen, waaronder Aptos, Celo, Flow, de HBAR Foundation, Near en de Solana Foundation. Elk van de oprichters zal subsidies van maximaal 1 miljoen dollar aanbieden om de groei van start-ups in Web3 te helpen versnellen, naast middelen om de ontwikkeling te ondersteunen.

Het programma biedt verder toegang tot maximaal 3 miljoen dollar aan investeringen van het Polygon Ventures Ecosystem Fund, prioriteitsbeoordeling door het Ventures-team en alle voordelen van Polygon Venture.

Google sinds 2018 bezig met crypto en Web3

De samenwerking van Google Cloud met de Web3-industrie dateert uit 2018 toen het datasets voor Bitcoin toevoegde. Sindsdien heeft het bedrijf partnerschappen gesloten met verschillende partijen, waaronder Coinbase. Vorig jaar werkte Google Cloud samen met BNB Chain om Web3-startupinfrastructuur aan te bieden.

Eerder deze maand kondigde de Celo Foundation aan samen te werken met Google Cloud om de vroege acceptatie van zijn diensten uit te breiden naast het blockchain-ecosysteem van Celo.

Wat is Google Cloud?

Google Cloud is een cloud computing-service die wordt aangeboden door Google. Het stelt gebruikers in staat om te werken met verschillende cloud computing-services, waaronder opslag, netwerk en machine learning.

Het bedrijf is een onderdeel van Alphabet Inc., de moedermaatschappij van Google. Het Google for Startups Cloud Program is een initiatief van Google Cloud om start-ups te helpen bij het opschalen van hun bedrijf.

The post Google start programma voor beginnende bedrijven in crypto en Web3 appeared first on BLOX | Nieuws.