Goldman Sachs waarschuwt zijn klanten dat het gevaarlijk is om de prestaties van bitcoin tijdens vorige halving-cyclussen door te trekken naar vandaag. “Historisch gezien zorgde alledrie de halvings voor koersstijgingen van bitcoin na de halving, maar het moment van de all-time high verschilde iedere keer significant. Je moet voorzichtig zijn met het extrapoleren van cyclussen uit het verleden en de impact van de halving, gegeven de macro-economische omstandigheden”, aldus het Fixed Income, Currencies and Commodities (FICC) and Equities team van Goldman Sachs.

De prestaties van bitcoin na de halving

Hoewel het koersverloop van bitcoin na iedere halving anders was, is het onmiskenbaar dat de bulls altijd in controle waren. Natuurlijk waren er momenten tijdens de bullmarkten uit het verleden waarin we correcties zagen, zoals dat vandaag ook het geval is, maar over het algemeen werd de markt op deze momenten gedomineerd door de bulls.

Het grote verschil tussen de bullmarkten uit het verleden en de situatie van vandaag is volgens Goldman Sachs het macro-economische plaatje.

Waar we vandaag de dag te maken hebben met hoge inflatie en nog hogere rentes, was de situatie in het verleden compleet anders. Tijdens vorige bullmarkten stimuleerden de grote centrale banken van de wereld juist de economie met goedkoop kapitaal.

Daar is nu geen sprake van, waardoor het mogelijk is dat investeerders het wat moeilijker vinden om risico te nemen.

Bitcoin heeft renteverlagingen nodig

Het lijkt erop dat bitcoin renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank nodig heeft.

Voorlopig lijken die echter uit te blijven. Gedurende de eerste drie maanden van 2024 viel de Amerikaanse inflatie een stuk hoger uit dan verwacht, waardoor de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank op de lange baan zijn geschoven.

Goldman Sachs ziet de halving als een belangrijke gebeurtenis, maar wil het ook niet overdrijven. “De halving is vooral een herinnering aan de gelimiteerde supply van bitcoin”, zo spreken de analisten van de Amerikaanse zakenbank.


The post Goldman Sachs waarschuwt investeerders voor de bitcoin halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.