Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Opmerkelijk: Deze whale koopt 1.308 bitcoin in slechts één maand tijd

Opmerkelijk, een whale heeft in korte tijd maar liefst 94 miljoen dollar aan bitcoin gekocht. Dat blijkt uit verse on-chaincijfers van Lookonchain.

Een “bitcoin whale” is een term om individuen of entiteiten te beschrijven die een zeer grote hoeveelheid bitcoin bezitten. De vuistregel is 1.000 bitcoin of meer. Met hun forse koop- of verkooporders kunnen ze de prijs (op momenten) behoorlijk laten bewegen, afhankelijk hoe liquide de markt is. Het zijn typisch actoren op de markt die bitcoin ook langdurig kunnen vasthouden en verkopen op het moment dat de prijs piekt.

Sinds 6 maart is er een whale actief die in korte tijd 1.308 bitcoin heeft verzameld, circa 94 miljoen tegen de huidige prijs. De bitcoin is on-chain te vinden via het adres bc1qag725vjxxpkkl5gshfkye9xn4p5vklrlhgkw5w en de gemiddelde inkoopprijs is $68.617 per munt.

Coinbase: ‘Correcties bitcoin waarschijnlijk agressief opgekocht’

De onderzoeksafdeling van het Amerikaanse Coinbase verwacht dat investeerders iedere correctie van bitcoin op de korte termijn agressief zullen opkopen. In een nieuwe blogpost schrijft het dat goud een winnaar is tijdens deze cyclus, vanwege de stijgende economische en geopolitieke zorgen.

Volgens Coinbase is het succes van goud te verklaren door de dreiging van inflatie en de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank snel begint met het verlagen van de rentes.

“In dit klimaat is goud de grootste winnaar door nieuwe all-time highs te bereiken, terwijl centrale banken inkopen, de geopolitieke spanningen toenemen en er zorgen zijn over een nieuwe inflatiegolf”, aldus Coinbase Institutional.

Chinese Bitcoin ETF’s in Hong Kong: Vermogensbeheerders Willen Aan De Slag

De Hongkongse dochterondernemingen van de Chinese vermogensbeheerders Harvest Fund en Southern Fund een belangrijke stap gezet naar de introductie van spot bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de regio. De aanvragen, ingediend bij de lokale regelgevende instanties, zijn klaar. Het is nu wachten op eventuele goedkeuring.


The post Goedemorgen Bitcoin: whale koopt ruim 1.300 BTC in één maand appeared first on Bitcoinmagazine.nl.