Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Solana’s strijd tegen netwerkproblemen opgelost: Kan de prijs herstellen?

Solana heeft onlangs te maken gehad met ernstige netwerkproblemen, wat de ontwikkelaars heeft gedwongen dringende updates door te voeren op de solana blockchain. Door deze problemen, deels veroorzaakt door een overvloed aan bots die meme coins gebruiken, daalde de prijs van solana onder de $140. Dit is een daling van 12% in slechts één dag. Deze daling viel samen met een algemene koersdaling van crypto, die leidde tot meer dan $860 miljoen aan liquidaties in crypto.

Anza, een belangrijke ontwikkelaar voor de solana blockchain, heeft succesvol versie 1.18.11 op het solana devnet geïmplementeerd. Deze nieuwe versie moet de congestieproblemen oplossen en Anza heeft validators opgeroepen om de effectiviteit te testen. Na de netwerkupdates zijn er verbeteringen waargenomen.

Phantom, de belangrijkste wallet aanbieder op solana, meldde een aanzienlijke verbetering in de succesratio van transacties. “De afgelopen 24 uur laten onze cijfers zien dat transacties bijna 90% van de tijd lukken, bijna een vijfvoudige verbetering ten opzichte van een week geleden. Het versturen en traden via Phantom zou nu veel betrouwbaarder moeten zijn,” aldus een woordvoerder van Phantom.

Nog 1.000 blokken te minen tot bitcoin halvering – Dit is wat je moet weten

De vierde bitcoin halvering staat voor de deur en dit zorgt voor veel speculatie binnen de cryptogemeenschap. Deze belangrijke gebeurtenis, die verwacht wordt tussen 19 en 20 april, komt snel dichterbij met nog minder dan 1000 blokken te minen. Verwacht wordt dat deze laatste 1000 blokken binnen de volgende 6 tot 7 dagen gemined zullen zijn. Maar wat zijn de implicaties hiervan op de markt, nu de prijzen van bitcoin de afgelopen weken wat zijn gedaald?

Vroeger werd de halvering van bitcoin alleen gevierd door de eerste echte liefhebbers die de deflatoire eigenschappen begrepen. Nu krijgt de halvering aandacht van grote instellingen op Wall Street, die bitcoin beginnen te zien als ‘digitaal goud’ vanwege het effect van schaarste. Elke vier jaar wordt de hoeveelheid nieuwe bitcoin die gecreëerd wordt gehalveerd, wat kan leiden tot een waardestijging als de vraag blijft toenemen.

Waarom kleine bitcoin miners de halvering van 2024 mogelijk niet overleven

De bitcoin gemeenschap maakt zich op voor een belangrijke gebeurtenis: de vierde bitcoin halvering die gepland staat op 19 april 2024. Tijdens dit evenement zal de beloning voor het minen van bitcoins verminderen van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per blok. Maar wat zullen de technische en vooral economische gevolgen zijn van deze halvering voor de miners zelf?

De halvering is meer dan een technische aanpassing. Door de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden geproduceerd te verminderen, wil de halvering inflatie tegengaan en de zeldzaamheid van bitcoin verhogen. Historisch gezien hebben dergelijke gebeurtenissen geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen.

Bijvoorbeeld, na de halvering van 2020 steeg de waarde van bitcoin bijna 600% in de daaropvolgende 18 maanden. Echter, de financiële impact van de komende halvering blijft onzeker, vooral omdat de prijs van bitcoin momenteel een dalende trend vertoont.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Waarom kleine bitcoin miners de halvering van 2024 mogelijk niet overleven appeared first on Bitcoinmagazine.nl.