Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin transactiekosten schieten door het dak: meer dan $100 per transactie!

Op 20 april overschreden de gemiddelde transactiekosten van bitcoin (BTC) voor het eerst de grens van $100. Dit fenomeen volgde kort na de halvering van bitcoin. Recentelijk opgehaalde data van mempool.space toont dat gebruikers in de laatste 24 uur gemiddeld $105,69 betaalden per transactie, wat neerkomt op 166,150 sats of 0.00166150 BTC.

De impact op bitcoin miners en de blockchain
Bitcoin miners profiteren normaal gesproken van een stijging in transactiekosten, aangezien zij deze kosten innen. Dit aspect wordt belangrijker na een halvering, waarbij de beloning voor het minen van een blok halveert.

De laatste vier gemijnde blokken hadden een fee rate van meer dan 1,072 sat/vB, wat neerkomt op ongeveer $100 voor kleine Segwitt transacties.

Een ‘sat’ of satoshi is de kleinste eenheid van bitcoin, vernoemd naar de bedenker Satoshi Nakamoto, en vB staat voor virtuele bytes, de maatstaf die door het protocol van de cryptocurrency wordt gebruikt.

Wordt bitcoin de beste investering aller tijden? Anthony Scaramucci deelt zijn inzichten

De legendarische investeerder Anthony Scaramucci heeft onlangs zijn visie gedeeld over de toekomstige koers van bitcoin, vooral na de halvering die afgelopen zaterdag plaatsvond. Tijdens zijn optreden op Wealthion sprak Scaramucci, die al lange tijd een voorstander is van crypto, over de factoren die de waarde van bitcoin beïnvloeden. Maar wat is de visie van Anthony Scaramucci op bitcoin?

Hij wees erop dat de vraag naar bitcoin aanzienlijk wordt gedreven door investeringen in ETF’s beheerd door grote partijen zoals BlackRock en de fondsen van Kathy Wood. Dit is opmerkelijk omdat het netwerk slechts ongeveer 450 munten per dag produceert. Normaal gesproken drijft dit de prijzen omhoog, maar na een halveringsevent dalen de prijzen meestal.

Analist voorspelt: laatste kans om bitcoin te kopen voordat het door het dak gaat!

Op zaterdag 20 april heeft de langverwachte bitcoin halving 4.0 plaatsgevonden bij blokhoogte 840,000. Tijdens dit evenement bleef de prijs van bitcoin stabiel rond de $64,000. Er heerst veel optimisme dat deze halving een schok in het aanbod zal veroorzaken, wat kan leiden tot een sterke prijsstijging van bitcoin.

Rekt Capital heeft aangekondigd dat de periode vóór de halving is geëindigd en dat vandaag de post-halving re-accumulation fase begint. Deze fase wordt gezien als de laatste kans voor investeerders om tegen lagere prijzen in te kopen voordat bitcoin overgaat naar de parabolische fase van de cyclus.

Historisch gezien dient de pre-halving retrace als een langzame opbouw naar de volgende belangrijke fase in de bitcoin halving cyclus. Na de re-accumulation beginnen marktanalisten al nieuwe prijsdoelen voor bitcoin te voorspellen, gebaseerd op data na eerdere halvings.


The post Goedemorgen Bitcoin: transactiekosten omhoog appeared first on Bitcoinmagazine.nl.