Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoiontbijt.

Man aangeklaagd voor het minen van $1 miljoen aan crypto

Een 45-jarige Amerikaan is er van verdacht $3,5 miljoen aan cloudcomputingservices hebben gestolen om $1 miljoen aan ether, litecoin, monero en andere cryptocurrency’s. De Amerikaanse autoriteiten spreken van een “cryptojacking” zaak.

Cryptojacking is het gebruiken van iemand anders computerkracht om cryptocurrency voor jezelf te delven. Volgens een officiële overheidsmededeling heeft Parks naar verluidt twee “bekende” cloudcomputingproviders opgelicht. Ook is hij verdacht van online fraude, het witwassen van geld en het plegen van illegale geldtransacties. Parks verschijnt vandaag 16 april voor de rechtbank.

Het gaat om Charles O. Parks III uit de Amerikaanse staat Nebraska. Hij heeft naar verluidt verschillende aliassen gebruikt, zoals “MultiMillionaire LLC” en “CP3O LLC”, om “enorme hoeveelheden” rekenkracht te registreren zonder ervoor te betalen. Hij heeft hiervoor cloudcomputingservices ingeschakeld, terwijl hij hiervoor niet heeft betaald en niet is opgespoord door de getroffen bedrijven.

“Bitcoin prijs kan naar $120.000 in doomsday rally”

Een nieuwe oorlog kan ertoe leiden dat beleggers juist meer gaan beleggen in alternatieve activa zoals goud en ook bitcoin. Sommige analisten nemen een doomsday rally in de mond, waarover Coindesk bericht.

De huidige internationale strubbelingen in het Midden-Oosten kunnen juist een bitcoin stijging bewerkstelligen. Beleggers kunnen namelijk op zoek zijn naar een hedge asset om zich te beschermen, zo stellen sommige analisten.

Ze beschouwen bitcoin al langer als een mogelijke hedge tegen geopolitieke gebeurtenissen. Het is oorspronkelijk gecreëerd in de nasleep van de financiële crisis van 2008. Volgens deze handelaren is het verhaal van de hedge nog steeds levensvatbaar, ondanks een sterke correlatie met traditionele assets zoals aandelen.

“Bitcoin blijft een potentiële doomsday asset in 2024. De correlatie met goud is recentelijk toegenomen, en beleggers blijven diversifiëren weg van traditionele financiële activa,” zegt Edouard Hindi, de chief investment officer bij Tyr Capital, in een e-mail aan CoinDesk

Bitcoin ETFs in Hong Kong ‘hebben geluk’ als ze $500 miljoen ophalen

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft weinig vertrouwen in het succes van de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong. Investeerders doen er volgens Balchunas goed aan om hun verwachtingen omtrent deze ETFs wat naar beneden bij te stellen.

Het lijkt erop dat China met de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs (maar ook Spot Ethereum ETFs) een inhaalslag wil beginnen op de Verenigde Staten.


The post Goedemorgen Bitcoin: miner aangeklaagd na binnenhalen van $1 miljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.