Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bullish voor Bitcoin Koers: uitstroom Grayscale ETF neemt af

De bitcoin koers schoot na de tegenvallende inflatiecijfers uit Amerika verrassend genoeg omhoog. Door de hoge inflatie lijkt de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen nog langer uit te stellen. Dat lijkt in eerste instantie bearish, maar de koers reageerde dus positief.

Dat lijkt ook te maken te hebben met de uitstromen bij de Grayscale Bitcoin Trust, die momenteel behoorlijk vertragen.

Positief resultaat voor Spot Bitcoin ETFs
Aan het begin van deze week waren de uitstromen bij de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) nog gigantisch. Dat drukte enorm op de bitcoin koers, maar op woensdag draaide de situatie plotseling weer om.

Moeilijkheidsgraad voor bitcoin mining stijgt naar recordhoogte!

De zogenoemde mining difficulty blijft groeien in de aanloop naar de historische halving. Over twee weken zullen miners plots klap 50% minder nieuwe coins verdienen per block dat ze maken. Tegelijkertijd neemt de concurrentie onder de miners toe: de mining difficulty adjustment stijgt!

Gisteren (10 april) is de moeilijkheidsgraad voor bitcoin mining weer gestegen. Daardoor staat dit getal nu op een recordhoogte van 86,4 biljoen. Dat is een paar procent hoger dan de vorige moeilijkheidsgraad. Op 28 maart werd deze vastgezet op 83 biljoen.

De eerstvolgende aanpassing van de moeilijkheidsgraad gebeurt naar verwachting pas na de halving weer. Experts denken dat het dan makkelijker wordt, omdat miners ineens kleinere marges overhouden en dus zullen overwegen te stoppen.

Verkoopt deze onbekende whale $322 miljoen aan bitcoin?

Uit gegevens van Whale Alert blijkt dat en onbekende whale vandaag 4.535 BTC naar de grootste cryptobeurs in de Verenigde Staten heeft gestuurd. Het bedrag komt ongerekend neer op een totaal van $322 miljoen.

Wat het idee is achter deze overdracht is niet bekend. Het enige wat we weten is dat het geld naar Coinbase Institutional is verplaatst. Dat is de zakelijke tak van de beurs. Institutionele klanten kunnen hier hun cryptovaluta bewaren, kopen en verkopen.

Het adres “147t6” is een relatief nieuwe speler in de cryptoscene. De eerste transacties met dit adres dateren slechts twee dagen eerder, toen ze de eerste 843,53 BTC van Coinbase Prime afhaalden. Omgerekend is dat $60,45 miljoen.

Vanaf dat moment ontvingen ze meerdere keren beetjes bitcoin van Coinbase, waardoor ze in totaal 4.535 BTC verzamelden. Dit hele bedrag is vandaag naar Coinbase Institutional gestuurd. Het oude bitcoinadres is nu helemaal leeg.


The post Goedemorgen Bitcoin: minen is moeilijker dan ooit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.