Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin prijs tikt $37.000 aan

De bitcoin prijs heeft op sommige beurzen even de $37.000 aangetikt. In de markt heerst er optimisme over de komst van een bitcoin exchange traded fund (ETF) op de Amerikaanse markt, een fonds waarmee beleggers kunnen speculeren op de bitcoinprijs.

Het is hoogste prijs voor de cryptomunt van de afgelopen zes maanden. Beleggers speculeren op een hogere prijs zodra een ETF wordt goedgekeurd door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission. Dat fenomeen heet “frontrunning”, een speculatie op een gunstige beslissing in de toekomst. Door meer vraag dan aanbod wordt de prijs van bitcoin opgedreven tijdens de Amerikaanse handelsuren.

Bitcoin van MicroStrategy stijgt in twee weken $1 miljard in waarde

Terwijl bitcoin eerder vandaag door de $37.000 schoot, kunnen hodlers genieten van “the ride”. Zo ook Michael Saylor, die met MicroStrategy in de afgelopen drie jaar zo’n 158.400 BTC uit de markt heeft gekocht.

Niet al te lang stond het business intelligence bedrijf nog op breakeven. De tienduizenden bitcoin zijn voor een gemiddelde prijs van $29.800 uit de markt gekocht. Bitcoin stond twee weken geleden rond 22 oktober nog op deze prijs.

Inmiddels is bitcoin hard gestegen, en steeg de koers eerder vandaag dus door de $37.000 heen. Daarmee heeft MicoStrategy in enkele dagen tijd dus $1 miljard dollar winst gemaakt. Let op: het gaat om virtuele ongerealiseerde winst.

Reken maar terug: 158.400 bitcoin vermenigvuldigd met een prijsstijging van $7.000 in twee weken. Dan kom je al snel op een waardestijging van ruim $1 miljard uit.

BlackRock lijkt ook in te zetten op Ether ETF

Vermogensbeheerder BlackRock lijkt de eerste stappen te hebben gezet in de richting van een Ether ETF.

Op de website van Delaware’s Division of Corporations bleek donderdag dat een iShares Ethereum Trust was geregistreerd. In juni gebeurde hetzelfde al met de iShares Bitcoin Trust, vlak voordat BlackRock de aanvraag voor een bitcoin ETF indiende.

BlackRock heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

De iShares-producten van het bedrijf is al vrij groot van omvang. Ze zijn koploper op het gebied van ETF’s, met meer dan $2,3 biljoen aan beheerd vermogen. Omgeschreven: $2.300 miljard.


The post Goedemorgen Bitcoin: koers tikte grens van $27.000 aan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.